Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Tim Draper’den, uçuk BTC tahmini ve W.Buffett’a gönderme

Sponsorlu İçerik

Kripto sever ve usta yatırımcı Tim Draper , söz konusu Bitcoin fiyatı olduğunda korkmadan cesur tahminlerde bulunabiliyor. Draper, CNBC‘den Squawk Alley ile yaptığı röportajda piyasadaki gerilemeye rağmen Bitcoin‘in, 2023‘ün başında gerçekleşeceğine inandığı 250.000$ fiyat hedefiyle ayakta durduğunu aktardı.

Tarih verdiği zamana kadar cazip özellikleri nedeniyle Bitcoin‘in tercih edilen bir para birimi olacağını da sözlerine ekledi.

Draper, BTC’nin 2023 Yılına Kadar 250.000 $ ‘a Ulaşmasını Bekliyor!

Çin’in geçtiğimiz gün aşısını bulduğunu bildirdiği Coronavirüs hızla yayılıyor ve dünya genelinde 80.000 kişiye enfekte olmuş durumda. Bu salgının ardından bir çok hisse senetleri düşüş yaşadı. Böyle küresel korkular yaşandığında, yatırımcılar altın gibi güvenli liman varlıklarına yönelme eğilimi gösteriyorlar. Gerçekten de, altın fiyatı yakın zamanlarda son yedi yılın en yüksek seviyesini gördü. Ancak Bitcoin bir kaç yukarı yönlü girişim yapsa da durgunluk içinde kaldı.

Bitcoin‘in altının yanında toparlanmamış görünse de, Draper son zamanlarda yatırımlarının çoğunu Bitcoin‘e aktardığını çünkü “artık güvenli bir liman” olduğunu söyledi. İlerleyen zamanlarda borsa çöküşünün daha da kötüleşebileceğini belirterek, bitcoin‘in fayda sağlamaya hazır olabileceğini aktardı.

Şu anda bitcoin, sert bir düşüş yaşadıktan sonra 10.000 doların altında işlem görüyor. Bunun Draper için bir önemi yok gibi. Bitcoin’in bir sonraki durağının neresi olacağı tahminine gelince Draper:

“Hala öngörüme devam ediyorum. Bitcoin’in 2022’de ya da 2023 başında 250.000 dolara ulaşacağını düşünüyorum. Ve bu şu anki yerden, oraya büyük bir hareket.

Draper: ”Normalde yatırım tavsiyesi vermiyorum, ama bugün izlemeye değer. ”

Hemen söyleyelim Draper‘ın tahmini olan 250 bin dolara doğru çıkması için BTC’nin 2023 yılına kadar anki ortalama fiyatı olan 9,600 dolar seviyesinden 25 kat fazla artması gerekiyor.

Bitcoin “Tercih Edilen Para Birimi” Olacak

Draper‘a göre, bu yükseliş tahminin gerçekleşmesi, bitcoin‘in “tercih edilen para birimi” haline gelmesinden kaynaklanacak. Şu anda bitcoin’i yukarı taşımanın kolay olmadığını, ancak önümüzdeki yıllarda daha da iyileşeceğini ifade etti. Draper daha önce, Lightning Network gibi çözümlerin bitcoin‘in kitlesel benimsenmesi için daha ölçeklenebilir hale gelmesine yardımcı olacağını belirtmişti.

Bitcoin ölçeklenebilir hale geldikten sonra, kullanıcılar kredi kartlarıyla ilişkili yüksek işlem ücretleri ödemekle “temassız, açık, şeffaf, küresel ve herhangi bir siyasi güce bağlı olmayan” bir kripto para birimi kullanmak arasında seçim yapmak zorunda kalacak. Draper, insanların eninde sonunda bu belirleyici değişimi gerçekleştireceğini ve “bitcoin’in büyük kazanan olacağını” öne sürdü.

Şu anda yatırımının ne kadarının bitcoin‘de tutulduğu sorulduğunda, “birçoğunu” şeklinde cevapladı.

Draper’den Warren Buffett’a Gönderme

Draper’ın röportajı Warren Buffett‘in genel olarak bitcoin ve kripto para birimlerini eleştirmesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti. Buffett, “kripto para birimlerinin temelde bir değeri olmadığını” ileri sürmüş ve gelecekte herhangi birine sahip olmayı düşünmediğini aktarmıştı.

Draper, Buffett’in yorumlarını oldukça komik bulduğunu, sevmemesinin nedeni olarak kripto paraların, bankalarında ve sigorta şirketlerinde, %50‘den fazla holdingine tehdit oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle, Buffett, şu an orada olandan çok daha iyi olan bu yeni para birimini kesinlikle sevip istemeyecek.

Draper‘a göre, bu banka ve sigorta stokları önümüzdeki 10 yıl içinde işler önemli ölçüde değiştikçe zayıflayacak. Draper, hükümetlere bağlı olan para birimlerinin “geçmişin bir kalıntısı haline geldiğini” söylüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu