Bitcoin HaberleriManşet

Twitter CEO’su Jack Dorsey: Bitcoin ve Blockchain “gelecek”

Sponsorlu İçerik

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’in İnternet’i dönüştürecek geleceğin bir parçası olacağını öngörüyor.

Jack Dorsey, Bitcoin’in en iyi bilinen savunucularından biri. Twitter ve ödeme şirketi Square’nin CEO’su, geçmişte genellikle kripto para birimine ve özellikle Bitcoin’e karşı olumlu tutumunu açıkça ifade etmişti. Dorsey, Oslo Özgürlük Forumu 2020’de, Bitcoin’in İnternet’i değiştirecek geleceğin bir parçası olduğu konusundaki görüşünü yeniden doğruladı.

Twitter CEO’su, etkinliğin kurucusu ve İnsan Hakları Vakfı (İHV) Başkanı Thor Halvorssen ile röportaj yaptı. Bitcoin’in geleceğin internetine uyarlanabilen bir modele sahip bir sistem olduğunu açıkladı.

”Bunu en temelde Bitcoin ve Blockchain de görüyorsunuz. Anahtarlar giderek bireylerin elinde olacak. Örneğin Bitcoin’in tüm ruhu, güvensiz bir ortamda, yani internette, güvenilir bir sistem sağlamaktır.”

Twitter, Bitcoin’in temel ilkelerini benimseyecek

Dorsey, geçen yılın sonlarında Bluesky adında tasarımcılar ve mühendislerden oluşan bir teknik ekip oluşturduğunu duyurdu. Ekip, sosyal ağlar için açık ve merkezi olmayan bir standart oluşturmaktan sorumlu olacak. Dorsey, amacın Twitter’ı bu standardın müşterisi yapmak olduğunu söyledi.

HRF başkanıyla yaptığı röportajda Dorsey, Bluesky’nin bilgi merkezileştirme sorununu da çözmeye çalıştığını belirtti. Bu anlamda, Bitcoin ve onun altında yatan teknolojinin, Bluesky ile inşa etmeye çalıştıkları şeyin örnekleri olduğunu belirtti; Bitcoin’in özelliklerine ve ilkelerine dayalı bir sistem: merkeziyetsiz, sansüre direnç, güvenlik.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu