Bitcoin Haberleri

Tyler Winklevoss: ”Bitcoin, Güvenli Bir Liman”

Sponsorlu İçerik

Son zamanlarda, Corona virüsü ve ABD-İran gerginliği nedeniyle Bitcoin fiyatındaki artış, BTC‘in altın gibi güvenli bir liman statüsüyle ilgili tartışmaları yeniden başlattı.

Gemini’nin kurucu ortağı Tyler Winklevoss tartışmalara eklenen en son kişi oldu.

Tyler Winklevoss:

”Bir noktada insanlar uyanacak ve Bitcoin’in dünyanın gördüğü en iyi güvenli liman varlığı olduğunu anlayacaklar. O zamana kadar fırsat bol.”

Güvenli Bir Liman Olarak Bitcoin?

Güvenli liman varlıkları, artan riskler nedeniyle borsalar düştüğünde fiyatları yükselen varlıklar olarak tanımlanabilir. Tatırımcılar, piyasa çalkalanmaları ile karşılaştıklarında, riskli girişimlerden para çekme ve daha güvenilir bir değer deposu için güvenli liman varlıklarına (altın gibi) yatırım yapma eğilimindedir.

Yıl başından beri, Bitcoin‘in değeri yükseldi ve bir noktada 10.400 $’ın üzerine çıktı. Bu, kripto paranın güvenli bir liman varlığı statüsü hakkındaki tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Kripto para endüstrisindeki birkaç yorumcu, Bitcoin‘i ve diğer kripto para birimlerini, piyasaların volatilitesinden ve istikrarsızlığından yatırımları güvence altına almak için kullanılabilecek güvenli liman varlıkları olarak gördükleri konusunda kendi düşüncelerini paylaştı.

Örneğin, Morgan Creek Digital‘in kurucu ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin‘in değerinin jeopolitik belirsizlikten bağımsız olduğunu ve onu güvenli bir yatırım haline getirdiğini savundu. Corona virüs ile ilgili belirsizliklerin borsaları olumsuz etkilemesine rağmen, Bitcoin’in bugüne kadar altından daha iyi performans göstererek %30 arttığını belirtti.

Ancak geçen hafta, Bitcoin‘in fiyatı artan belirsizliklerin ortasında bile düştü. Sonuç olarak, kripto para karşıtları, Bitcoin ile ilgili teorilerinin güvenli sığınak varlığı yerine bir emtia olarak doğrulanmasını kutladı.

Winklevoss İkizleri: ”Bitcoin Dijital Altın!”

Winklevoss ikizleri uzun zamandır Bitcoin‘i güvenli bir değer varlığı veya dijital altın olarak görüyor. Her iki ikiz kardeş de sık sık yatırımcıları Bitcoin satın almaya ve geleneksel finans endüstrisini Bitcoin rezervleri oluşturmaya teşvik ediyor.

Bitcoin’i dijital altın olarak gören sadece onlar değil. Örneğin, Grayscale Genel Müdürü Michael Sonnenshein, Kripto Finans Konferansında şunları söyledi:

“Altın ve Bitcoin birçok özelliği paylaşırken, BTC daha bölünebilir, taşınabilir ve daha fazla fayda sağladığı için altını geride bırakıyor. Bitcoin dijital altın ve ileri düşünen yatırımcılar, portföylerinde bir değer deposu ya da enflasyon riskinden korunma aracı olarak hizmet veren antika fikirlerden uzaklaşmaya dikkat etmeli.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu