Üç işaret, BTC’nin boğa koşusu eşiğinde olduğunu gösteriyor

Bitcoin, bir hafta içinde ikinci kez 10.000 doları kırmayı denedikten sonra, bugünün erken saatlerinde 9.200 dolara kadar düştü. Bazı analistler, 10.000 dolarlık ana direncin geçilememesini, BTC‘nin ayı trendine döndüğünün bir göstergesi olarak düşünüyor.

Bununla birlikte, artan teknik ve temel kanıtların bir araya gelmesi, Bitcoin‘in bir sonraki boğa koşusunun eşiğinde olduğunu ve bu da kripto para birimine tüm zamanların en yüksek seviyesini geçme şansı vereceğini gösteriyor.

Zincir sinyali

Analist Philip Swift tarafından paylaşılan verilere göre, zincir üstü metriğin bir yıllık hareketli ortalaması üzerinden günlük olarak yayınlanan BTC‘nin USD değeri olan Puell Multiple önemli bir bölgeye ulaştı.

Yukarıdaki grafikte görülebileceği gibi, Multiple (çoklu), son zamanlarda grafiğin altında görülen yeşil banda girdi. Bitcoin son sekiz yıl içinde makro dipleri bulduğunda ulaştığı bölge.

BTC bu yıl 3.700 dolara düştüğünde, Multiple yeşil banda ulaştı; Multiple, 2018’in sonlarında yeşil bandın altına düştüğünde Bitcoin 3.150 dolara düştü; ve BTC‘nin 2015-2017 rallisinde 20.000 dolara çıkıtğı zaman yeşil banttaki Puell Multiple dip seviyesiydi.

Bu tarihsel emsal, Bitcoin‘in halving olayının gerçekleşmesiyle dibe yaklaştığını ve uzun vadeli yükselişe başlamak üzere olduğunu gösteriyor.

Grafiklerde güçlü teknik işaretler var

Yatırım fonu Alice Capital’in bir ortağı olan Alex Fiskum‘a göre, piyasa hissi ve trader’ların pozisyonu Bitcoin‘in boğa koşusuna hazır olduğunu gösteriyor.

Eski bir Goldman Sachs ortağı olan kripto fonu The Spartan Group’un ortağı Kelvin Koh bu düşünceye katılıyor.

Fiskum‘un analizine işaret eden Koh, Bitcoin yatırımcıların “hala biraz risk altında” olduğunu düşündüğünü, options piyasası, göreceli güç, korku ve açgözlülük endeksinin çoğu piyasa katılımcısının hala kenarda beklediğini gösteren işaretler olduğunu belirtti.

Bu faktörler, Bitcoin’in boğa trendinin tükenmiş olmaktan çok uzak olduğunu ve alıcıların devreye girmesi durumunda önümüzdeki aylarda yukarı yönlü hareket etmesini sağlayacağını gösteriyor.

Bitcoin talebi artıyor

Bu güçlü teknik ve zincirleme işaretlere ek olarak, analistler kripto para birimine olan talebin arttığını ve ilerlemeye devam edeceğini düşünüyor.

Kripto para alanının yakından takip ettiği bir ekonomist olan Alex Kruger, son zamanlarda efsanevi makro yatırımcı Paul Tudor Jones‘un Bitcoin‘e desteğini açıklamasıyla, bu alan için artan talebin geldiğini kaydetti:

“Paul Tudor Jones’ın mektubu, Bitcoin hakkında şimdiye kadar yazılan tek en boğa şey ve Tudor’un kendisinden geldi. Bunu bir oyun değiştirici olarak görüyorum. Birçok makro yatırımcının takip edeceğini düşünün.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.