Bitcoin HaberleriManşet

Üç önemli gösterge, Bitcoin boğa koşusunu işaret ediyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin şu anda hala 7.200 dolar seviyesini geçmek için mücadele ediyor, ancak bunu orta vadede güçlü bir yükseliş hareketi izleyebilir. Hem Bitcoin ağındaki haftalık aktif adreslerin sayısı hem de stabilcoin‘lerin hacmi ve Ichimoku bulutu, BTC‘nin bir boğa koşusunun eşiğinde olabileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca, Bitcoin 7.000 $ seviyesini korumaya devam etti ve hafif bir artış gördü. Yazım sırasında BTC fiyatı yaklaşık 7.160 $ seviyesinde işlem görüyordu. Bitcoin şimdi son derece önemli olan 7.400 $ ile 7.470 $ bölgesini hedefliyor. Bu bölge ihlal edilirse, 8.000 $ seviyesi mümkün görünüyor.

Kripto para analisti Josh Olszewicz‘in dün Twitter üzerinden belirttiği gibi, Bitcoin ağındaki haftalık aktif adreslerin sayısı dokuz ayın en yüksek seviyesinde. Yaklaşık 832.000 aktif adres var ve yıllık en yüksek 793.000 aktif adresin üzerine çıktı. Ayrıca, Bitcoin 13.000 $’a ulaştığında, bir hafta içinde 935.000 aktif adres kaydettiğinden, 2019 Haziran sonu seviyesine doğru bir artış mümkün görünüyor. Metrik özellikle ilgi çekici, çünkü daha önceki boğa hareketinin başlamasıyla çakışıyor.

Şu anda başka bir yükseliş göstergesi, dünyadaki büyük borsalarda bekleyen stabilcoin‘lerin hacmi. Messari CEO’su Ryan Selkis‘ın açıkladığı gibi, borsalar şu anda 3 milyar dolar değerinde stabilcoin‘e sahip. Yatırımcılar kripto para pazarından çıkmak isteselerdi bunlar uzun zaman önce çekilebilirdi. Selkis‘e göre daha olası senaryo, fonların Bitcoin‘e ve tüm kripto para pazarına akması.

Cumartesi günü, Tether stabilcoin‘lere olan talepteki muazzam artış nedeniyle, 120 milyon USDT daha bastı. Tether’ın Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino‘nun açıklamasında, gelecekteki talebi karşılamak için “stokları yenilemek” amacıyla basıldı.

Önemli teknik gösterge sinyalleri Bitcoin yükselişine işaret ediyor

Ayrıca Josh Olszewicz, nadiren gözlemlenen önemli bir teknik göstergenin yanıp sönmeye başladığına dikkat çekti. Analiste göre, beş hafta içinde ilk kez Bitcoin, günlük grafikte Ichimoku bulutunu geçmek üzere ve bu da BTC’yi 8.000 $ ve daha yükseğe taşıyabilir.

Olszewicz grafiğinde gösterdiği gibi, bulut tarihsel olarak güçlü bir direnç olarak hareket etti ve bu da aşağı doğru güçlü bir harekete neden oldu. Aynı zamanda, bir atılım, geçen yaz BTC 13.000 $‘a ulaştığında oldu ve tarihsel olarak Bitcoin için son derece yükselen fiyat hareketleri anlamına geliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu