Bitcoin HaberleriManşet

Ünlü Bitcoin destekçisi, Amerika’nın yeni başkan adayı oldu

Sponsorlu İçerik

2018 yılında, Bitcoin‘e verdiği destekle gündeme bomba gibi düşen Kenya West ABD başkan adayı oldu. Rap şarkıcısı, müzik prodüktörü ve moda tasarımcısı Kanye West, ABD Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Donald Trump’ı desteklemesiyle bilinen West’e teknoloji dahisi Elon Musk’tan da destek geldi.

43 yaşındaki West, kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, “Tanrı’ya inanarak, vizyonumuzu birleştirerek ve geleceğimizi inşa ederek Amerika’nın vaatlerini gerçeğe dönüştürmeliyiz” açıklamasını yaptı. West açıklamasının sonuna ABD bayrağı emojisi de ekledi ve seçim sloganını da “VISION2020” yani “VİZYON2020” olarak belirlediğini vurguladı.

“Benin tam desteğim senindir”

West’in sosyal medyada paylaştığı mesaj büyük yankı uyandırırken, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın da dahil olduğu birçok isim bu hamleyi desteklediğini duyurdu. Musk, Twitter üzerinden “Benim tam desteğim senindir” mesajını paylaştı.

Kanye West ve Bitcoin

West, 25 Nisan 2018’de ”merkeziyetsiz” twetini paylaşarak kripto para endüstrisini desteklediğini belirtti. Bu paylaşımdan sonra gündeme bomba gibi oturdu ve kripto para dünyasında en çok konuşulan ismi oldu.

Bundan kısa bir süre sonra, 2018 yılının Mayıs ayında TMZ ile yaptığı röportaj sırasında Bitcoin‘den doğrudan olumlu bir şekilde bahsetti. Doların köleliği çağrıştırdığını belirten West, uzun süredir Bitcoin kullanmak istediğini açıkladı.

West, ABD’nin son 400 yılına atıfta bulunarak, Harriet Tubman’ı andı. Tubman’ın resimlerinin 20 doların üzerine basılması durumunun kendisini çok etkilediğini belirten West, o günden bu yana apolitik ve tarafsız bir para kullanmak istediğini açıkladı. Bitcoin de bu özelliklerin tamamının ve hatta fazlasının olduğunu belirtti.

Kenya West, o zaman yaptığı açıklamasında:

”Harret Tubman’ın resmini 20 doların üzerinde görür görmez Bitcoin kullanmaya karar verdim. Gerçekten de dolar bana köleliği ve onunla ilgili filmleri çağrıştırıyor.”

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu