Bitcoin HaberleriManşet

”Wall Street’in Erimesi Bitcoin Düşüşüne Neden Oldu!”

Sponsorlu İçerik

Geçen hafta, Wall Street ve küresel finans piyasaları için en kötü durumlardan biriydi. S&P 500, tarihteki en hızlı düzeltmeyi işaret ederken, diğer büyük endeksler de değer kaybetti. Kripto para piyasası, değerinin önemli bir kısmını kaybettiği için Bitcoin dışarıda kalmadı. Michael Novogratz‘a göre, ikisi arasında bir ilişki vardı.

Wall Street

Küresel borsalar, Şubat ayının son 10 gününde büyük kayıplar yaşadı. S&P 500, 19 Şubat’tan bu yana yaklaşık %12 değer kaybetti ve tarihteki en hızlı düzeltmeyi işaret etti. FTSE 100, NASDAQ 100, Nikkei 225, vb. gibi diğer büyük hisse senedi endeksleri de söz konusu dönem de değer kaybetti. Bununla birlikte, bugün, Nasdaq vadeli işlem fiyatları yaklaşık % 0.66’lık küçük bir artışa işaret ediyor.

Bütün bunlar corona virüsünün yayılmasıyla ortaya çıktı. Ciddi şekilde etkilenen diğer ülkeler arasında Güney Kore ve İtalya da yer alıyor. Ve virüsün Batı Avrupa’da da yayılmaya başlayacağı korkusu var. İran, yaklaşık 1.000 vaka bildirdi.

Bitcoin’in Fiyatı Korelasyonda

Çok sayıda analistin ve kripto para topluluğu üyelerinin Bitcoin hakkında söyledikleri şeylerden biri, geleneksel finansal piyasalarla ilişkili olmadığıdır. Eski Wall Street finansal riskten korunma fonu yöneticisi Mike Novogratz‘a göre, bu sefer durum böyle değil.

Bitcoin değerinin azaldığına inanıyor. Çünkü, birçok yatırımcı, önemli piyasa krizinin ortasında kar elde etmek için bütün kozlarını kullandı.

Gerçekten de, Bitcoin aynı dönemde ciddi şekilde düştü. 19 Şubat’tan bu yana BTC, değerinin yaklaşık 1.500 $ ‘ını kaybetti ve yaklaşık %15’lik dik bir düzeltme yaptı. Bitcoin, şu anda 8.600 $ civarında işlem görüyor.

Bir başka endüstri uzmanı Alex Saunders‘a göre, Bitcoin‘in uzun vadede büyümesi için diğer finansal varlıklarla tamamen ilişkisiz olması gerekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu