Bitcoin HaberleriManşet

Whale Alert: Satoshi Nakamoto’nun 1.125.150 Bitcoin’i var

Sponsorlu İçerik

Whale Alert tarafından yapılan yeni bir araştırma, Bitcoin‘in yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘nun yaklaşık 1.125.150 BTC‘si olduğunu tahmin ediyor.

Satoshi Nakamoto’nun serveti

Whale Alert, Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’nun serveti üzerine yeni bir çalışmanın sonucunu yayınladı. Araştırma, Nakamoto’nun şu anda yaklaşık 10 milyar dolar değerinde 1.125.150 BTC’ye sahip olduğunu tahmin ediyor. Bitcoin’in mucidi, bu kadar BTC’yi ağın ilk günlerinde 54.316 bloğu madencilikle çıkararak kazandı.

Whale Alert, araştırmasını Patoshi Deseni’ni kullanarak yaptı. Patoshi, yazılım tasarımcısı Sergio Demain Lerner tarafından geliştirildi. Bitcoin ağının ilk günlerinde çıkarılan blokları inceliyor. Desen, erken Bitcoin kodundaki bir hataya atfediliyor. Bu nedenle Wahle Alert’in işaret ettiği gibi diğer madenciler tarafından onaylanan diğer bloklardan ayırt edilebiliyor.

Patoshi modelinin izlenmesi, daha sonra yeni madencilerin Bitcoin ağına gelişiyle daha karmaşık hale geldi.

Satoshi, Bitcoin ağına katılımını yavaş yavaş azalttı

Whale Alert’in araştırmasının en önemli sonucu, Bitcoin’in ilk günlerinde Satoshi Nakamoto’nun operasyonları ile ilgili olan kısmı. Araştırma, Nakamoto’nun Bitcoin ağına katılımını yavaş yavaş azalttığını buldu. Ayrıca, Satoshi’nin madencilik kapasitesinin birkaç bilgisayara yayıldığını ortaya çıkardı. Bu bilgisayarların her biri, zaman içinde değişen farklı bir nonce kullandı.

Bununla birlikte, madencilik kapasitesinin faaliyeti ağ güvenliğini korumak için kasten yapılmış ve çeşitlendirilmiştir. Whale Alert’e göre Satoshi Nakamoto, bloklar arasındaki 10 dakikalık doğrulama süresini korumak için madencilik faaliyetini bloklar arasında ayarladı. Ayrıca, Bitcoin yaratıcısı %51 saldırılarını önlemek için bu ortalamayı korumak istedi. Ağa yeni madenciler katıldıkça Satoshi katılımını yavaş yavaş azalttı.

48 bilgisayar kullandı

Buna ek olarak, Satoshi Nakamoto, ortalama blok doğrulama süresini 10 dakikada korudu. Çünkü, bunu ideal blok zamanı olarak gördü. Bu nedenle, Bitcoin ağındaki aktivite azaltıldığında veya arttırıldığında yapay olarak bu ortalamada tutmak için yeterli işlem gücünü kontrol etti. Ayrıca, Whale Alert, Satoshi’nin madencilik faaliyetlerinde 48 bilgisayar kullandığını belirledi.

Son olarak, Whale Alert, aşağıdaki blokların Satoshi Nakamoto tarafından çıkarıldığını belirledi:

9, 286, 688, 877, 1760, 2459, 2485, 3479, 5326, 9443, 9925, 10645, 14450, 15625, 15817, 19093, 23014, 28593 ve 29097.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu