Bitcoin Haberleri

Yatırımcılar arasındaki duygu, BTC’nin yükseleceği yönünde

Sponsorlu İçerik

Yeni analizler, Bitcoin yatırımcıları arasındaki duygunun iki yıl içinde görülmeyen yüksek seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Dijital varlık analizi platformu The Tie‘a göre, kripto para yatırımcıları Mart ayı ortasında yaşanan büyük düşüşten sonra BTC‘de hızla yükselişe geçti.

“Bitcoin duyguları (30 günlük ortalama) 2017’den beri kaydettiğimiz en yüksek değerde. Bitcoin’deki 30 günlük ortalama tweet hacimleri de 2020’nin en yüksek seviyesinde.”

Bu, önde gelen kripto para birimi için harika bir haber gibi görünse de, daha yakından bakıldığında, kripto para yatırımcılarının toplu sürü zihniyeti bazen Bitcoin‘in fiyatındaki keskin düşüşlerden önce yükseliş eğilimi ile karşı bir gösterge olarak hizmet etti.

Alternative.me’dan Gelen Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin yaratıcıları bu düşüncenin insan psikolojisinden kaynaklandığını belirttiler.

“Kripto para piyasası davranışı çok duygusal. Piyasa yükseldiğinde insanlar açgözlü olma eğilimindeler, bu da FOMO ile sonuçlanıyor (kaybolma korkusu). Ayrıca, insanlar kripto paralarında kırmızı sayıları görmenin akıl dışı tepkisinden dolayı satarlar. Aşırı korku, yatırımcıların çok endişeli olduğunun bir işareti olabilir. Bu bir satın alma fırsatı olabilir. Yatırımcılar çok açgözlü hale geldiğinde, pazarın düzeltilmesi gerektiği anlamına geliyor.”

Endeks, trader’ların iğnenin aşırı korku bölgesinde olduğu geçen aydan bu yana önemli bir değişim olan Bitcoin‘de nötr olduğunu gösteriyor.

CoinMarketCap’e göre Bitcoin, haberimizin hazırlandığı sırada %0.30 artışla 9.667 dolara yükseldi. BTC 4.120 dolara düştüğü 12 Mart’tan bu yana %135’lik bir artış kaydetti.

Analist Josh Rager, Bitcoin‘in daha büyük bir düşüşü önlemek için şimdi 9.150 dolar seviyesinin üzerinde kalması gerektiğini açıkladı.

“Bitcoin çok yakın desteği atladı ve daha yüksek zaman aralıklarında 9.550 dolar seviyesini tuttu. Boğa hissediyorum, buradan bir mola görmek ve 10.300 doları geçeceğini düşünüyorum. Desteği 9.150 dolardan ayırın, Grafiğin size verdikleri ile ticaret yapın.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu