Bitcoin HaberleriSon Dakika

Yılbaşı Açgözlülüğü ve Bitcoin’de Korku: Tersine Çevirir mi?

Sponsorlu İçerik

Korku ve Açgözlülük Endeksine göre, geleneksel finans piyasaları arasındaki genel duyarlılık son derece yüksek düzeyde. Aynı zamanda, grafik kripto para piyasası arasında çoğunlukla korkulu duygular gösteriyor. Bu duygular bir eğilim dönüşümünün göstergesi olabilir mi?

Korku ve Açgözlülük endeksi, yatırımcıların finansal araçlara yönelik güncel duygularını sağlamak için çeşitli veri türlerini hesaplayan popüler bir izleme kaynağı. Aşırı korku ya da aşırı açgözlülük 0 ila 100 arasında değişir.

Geleneksel finansal piyasadaki yatırımcılar içindeki baskın hisselerin aşırı açgözlülüğe işaret ettiği, bu rakam da dünden itibaren 92’ye geldi. Çoğu hisse senedinin yıllık yüksek seviyelere ulaştığını ve düşük seviyelere ulaşan diğer hisse senetlerinin sayısından fazla olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, popüler borsa endeksi olan S&P 500, 125 günlük hareketli ortalamanın oldukça üzerinde ve son 2 yılda çok nadiren gerçekleşti. Ayrıca hisse senetlerinin son 20 işlem gününde %4.89 ile tahvilden daha iyi performans gösterdi. Bu da son 2 yıldaki en güçlü performanslarını temsil ediyor. Hisse senetlerine yatırım yapmak genellikle tahvillerden daha riskli olarak kabul edilir ve bu da aşırı açgözlülük endeksini bu şekilde yükseltir.

Genel olarak, son zamanlarda piyasanın eğiliminin “açgözlülük” e yöneldiği, bir ay önce 69’da olduğu sonucuna varıyor. O zamandan beri, borsa endeksi sadece bir yıl içinde %37 ile şu anki 3.225$ seviyesine ulaştı. Bu, çok fazla korku ya da açgözlülüğün potansiyel bir eğilim dönüşümünün işareti olarak kabul edilip edilemeyeceği sorusuna yol açıyor.

Bitcoin Korkusu ve Açgözlülük

Kripto para piyasası genellikle geleneksel piyasaları takip etmez. Korku ve Açgözlülük endeksi farklı değildir. Bitcoin diğer tarafta 25’te duruyor ve bu da aşırı korku olduğunu gösteriyor.

Ancak, daha önce, sayı daha da düşüktü. Bunun yeterli bir fiyat göstergesi olmadığını bir kez daha kanıtladı. Pazarın çoğu beklentinin tersi yönde hareket etme eğiliminde olduğunu gösterdi.

O zaman, Bitcoin’in fiyatı yaklaşık 6.600$ ‘dı ve korku kripto topluluğuna yayılıyordu. Ancak önümüzdeki birkaç gün içinde 7.600$ ‘a kadar yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu