Blockchain HaberleriManşet

Alibaba, Blockchain patenti aldı

Sponsorlu İçerik

Çinli e-ticaret devi Alibaba, müzik endüstrisindeki önemli sorunlardan biri olan telif hakkı ihlalini ortadan kaldırmayı amaçlayan Blockchain tabanlı bir çözüm için ABD patenti aldı.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 21 Nisan’da verilen Blockchain tabanlı özgünlük analizi (originality analysis) patenti, şarkıları sistematik olarak incelemek için Bitcoin‘in arkasındaki merkezi olmayan defter teknolojisini kullanıyor.

Patent başvurusuna göre, bir doğrulama düğümü bir şarkının sözlerini, temposunu ve melodisini analiz ediyor ve daha sonra orijinal olup olmadığını belirlemek için sonuçları bir müzik kataloğuyla karşılaştırıyor. Daha sonra veriler Blockchain‘e ekleniyor. Süreci, farklı müzikal faktörleri analiz eden diğer düğümlerle tekrarlayarak, sonunda parçanın orijinalliğini doğrulayabiliyor.

Şirket, çözümün telif hakkıyla korunan müziğin çalınmasını önleyebileceğini ve engelleyebileceğini umuyor.

Alibaba, eğlence sektöründen finansal hizmetlere kadar birçok endüstriyi kapsayan geniş bir kullanım alanı yelpazesi için Blockchain‘i araştıran çok uluslu şirketler arasında yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu