Blockchain HaberleriManşet

Alipay, Corona ile Mücade İçin Blockchain Platformu Başlattı

Sponsorlu İçerik

Alipay, Corona virüsü ile mücadeleye yardımcı olan sarf malzemelerin izlenmesine yardımcı olmak için Blockchain tabanlı bilgi protokolü hizmeti başlattı. Alipay, ayın başlarında Zhejiang Eyaleti Tıbbi Malzemeler Güvenlik Grubu ile maskeler, eldivenler ve koruyucu giysiler gibi virüs önleyici malzemeleri sipariş etmek ve izlemek için Çin‘de platformu piyasaya sürdü.

Çin‘de Corona virüsün ani ve hızlı yayılması, 28.000’den fazla kişiye bulaştığı, 650’den fazla onaylanmış ölü teşhisi konulduğu, Wuhan ve Hebei de dahil olmak üzere en çok etkilenen eyaletlerde ekipman tedariği ve malzeme bağışına ihtiyacın artmasından dolayı çalışmalar başlattı.

Alipay‘ın resmi açıklaması, Blockchain platformunun ağ üzerindeki güvenilirliği artıran, operatör tarafından yapılan her bağlantı ve onayın zincirde görüntülenebileceğini iddia ediyor. Açık kaynaklı ve halka açık platform, birçok bölgede faaliyete başladı.

Blockchain platformunu virüs ile mücadele etmek için oluştururken, Çin hükümeti virüsün daha da yayılmasını durdurmak için ülkedeki Bitcoin madencilik şirketlerini kapattı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu