Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

A.Guterres: ‘Blockchain BM’nin Geleceği İçin Hayati Bileşen’

Sponsorlu İçerik

Blockchain, diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Bitcoin‘in altında yatan yeni bir teknoloji. Bununla birlikte, kripto paralar olmadan kullanılabilir. Çin ve Rusya gibi Bitcoin’i yasaklayan birçok ülke, Blockchain teknolojisini kucaklamaktan memnuniyetle bahsediyor.

Forbes, BM genel sekreteri António Guterres‘in Birleşmiş Milletler’in Blockchain teknolojisini daha sonraki çalışmalarının önemli bir unsuru olarak benimsemesi gerektiğine inandığını, çünkü Blockchain’in sürdürülebilir bir dünya kurmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.

Forbes’a açıklama yapan António Guterres:

“Birleşmiş Milletler’in dijital çağdaki görevimizi daha iyi yerine getirebilmesi için, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşılmasını hızlandırmaya yardımcı olabilecek Blockchain gibi teknolojileri benimsememiz gerekiyor.”

Guterres, BM’nin gündeminde olan, BM iç operasyonlarının DLT ve yapay zeka yardımıyla büyük ölçüde iyileştirilebileceğini söyleyerek daha önce de Blockchain’i gündeme aldı.

Kara para aklamayı önlemek ve ülke içindeki insanların işlemlerini izleme sistemini geliştirmek için Blockchain kullanmayı amaçlayan Çin’in aksine BM, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) aracılığıyla BTC ve ETH ile bağış toplamak için kullanıyor.

Fon, bağışçıların paralarını doğru hedefe gitmesini sağlamak için Blockchain kullanıyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu