Blockchain Haberleri

Avustralya’nın Ulusal Blockchain Yol Haritası Hazır

Sponsorlu İçerik

Bir yıllık hazırlıktan sonra Avustralya hükümeti, 7 Şubat 2020’de, Blockchain ile desteklenen ve geleceğe doğru bir adım olan kapsamlı bir ulusal Blockchain yol haritası yayınladı.

Geçen yıl Mart ayında, ülkenin Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde, ülkedeki teknolojinin büyümesini ve kullanımını desteklemek amacıyla ulusal Blockchain yol haritasına yönelik hazırlıkları duyurdu. Bu, iş fırsatları yaratmanın, verimliliği artırmanın ve sektördeki araştırma ve geliştirmeyi güçlendirmenin bir aracı olacak.

Blockchain Destekli Bir Gelecek İçin Ulusal Blockchain Yol Haritası

Yeni programla Avustralya, şarapçılık, tedarik zinciri, bankacılık, tarım ve finans gibi lider sektörlerini ve öncelikli sektörlere dönüştürmek için Blockchain’in gücünden yararlanacak.

Avustralya, önümüzdeki beş yıl içinde 175 milyar dolar ve on yıl içinde 3 trilyon dolar yıllık gelir elde etmek için Blockchain teknolojisinden yararlanacak. Böylece, ulusal Blockchain yol haritası hükümete zorlukları proaktif bir şekilde ele alarak ve gerçeğe dönüştürerek fırsatları en üst düzeye çıkarmasını ve bundan en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak.

Girişimi ele alan Sanayi, Bilim ve Teknoloji Bakanı Karen Andrews, beş yıllık kapsamlı yol haritasının düzenleyici ve araştırmacıların çalışmalarını destekleyeceğini ve sahadaki yeni başlayanların büyümesini güçlendireceğini yazdı.

Blockchain, Avustralya Şarap Endüstrisinde Fırsatlar Sunuyor

123’ten fazla destinasyonda 2.000’den fazla şarap ihracatçısı ve müşterisi ile şarapçılık endüstrisi bugün Avustralya‘nın en karlı işlerinden biri. Andrews , Blockchain‘in yerli şarap üreticilerine envanter takibi ve ürünün kökenlerini takip etme gibi ihracat işlevlerinde yardımcı olabileceğini ve böylece sahte ürünlerin tedarik zincirine girmemesini sağladığını ekledi.

Ayrıca, Blockchain’in bilgi bloklarını saklama ve güvence altına alma potansiyeli, eğitim ve finans sektöründeki profesyonel çalışanların kimlik bilgileriyle ilgili bilgilerin doğrulanmasına yardımcı olabilir ve bir bankadaki Müşterinizi Tanıyın (KYC) prosedürlerini destekleyebilir.

Bu nedenlerle, ulusal Blockchain yol haritasını başarılı kılmak ve Avustralya‘yı teknolojik inovasyon da ön plana çıkarmak için hükümet, başarısının anahtarı büyük ölçüde kolektif çabalara bağlı olacağından endüstri liderlerini, araştırmacıları ve düzenleyicileri Blockchain‘deki fırsatları yakalamak üzere bu girişime katılmaya çağırıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu