Blockchain HaberleriManşet

BAE, Blockchain Tabanlı Sağlık Veri Platformunu Başlatıyor

Sponsorlu İçerik

BAE Sağlık ve Önleme Bakanlığı (MoHAP), Cumhurbaşkanlığı Bakanlığı, Dubai Sağlık Şehri ve diğer bazı kuruluşlarla tıbbi verileri saklamak için Blockchain tabanlı bir dijital platform başlatmak için bir araya geldi.

Yeni platform, yapay zeka teknolojilerini tüm sağlık hizmetlerinin %100’üne dahil etmek için daha geniş bir planın parçası.

MoHAP’a göre, yeni platform sağlık tesislerinin operasyonlarını kolaylaştırmaya yardımcı olacak ve tıp uzmanlarına belirli bir ilaç, üretici, madde, fiyatlar, onaylanmış temsilciler ve kullanım yöntemleri hakkında soru sormaları gerektiğinde yardımcı olacaktır.

Ek olarak, proje BAE’deki sağlık hizmetleri hakkında yüksek kaliteli entegre bilgilere kolay erişim sağlayarak medikal turizmi teşvik etmeye yardımcı olmayı hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın halk sağlığı politikası ve lisansları müsteşar yardımcısı Dr. Amin Hussein Al Amiri:

“Yapay zeka teknolojilerine geçiş, BAE’yi gelecekteki zorlukların proaktif yüzleşmesinde ve akıllı sağlık hizmetlerine odaklanmasında lider bir küresel model haline getirmek için akıllı liderlik direktifleriyle uyumludur.”

Halk sağlığı politikası bölümünün yöneticisi Dr. Lubna Al Shaali:

“Platform veri geçerliliğini ve güvenilirliğini doğrulamak için yüksek güvenlikli koruma ile değiştirilemez, merkezi olmayan ve şifrelenmiş bir veri tabanını güvence altına almaya yardımcı olacak.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu