Blockchain HaberleriManşet

BAE’nin En Eski Özel Bankası Blockchain Kullanacak

Sponsorlu İçerik

Bankanın genel müdür yardımcısına göre BAE‘deki en eski özel banka olan Mashreq Bank, Blockchain kullanmaya başlayacak. Teknolojinin güvenliğini ve daha kolay entegrasyonunu kullanarak akıllı bankacılık için bir platform oluşturulacak.

1967 yılında kurulan Mashreq Bank, bankacılık sektöründe birçok farklı konuda öncü olmuştur. İlk banka ve keredi kartı vermesinin yanı sıra ilk ATM’leri kuran BAE bankası bölgede Blockchain benimsenmesine yol açabilir.

Bankanın Genel Müdür Yardımcısı ve Bireysel Bankacılık Grubu Başkanı Subroto Som konuyla ilgili konuştu. Sektördeki süregelen dijital devrim ile tutumlarını ve vizyonlarını açıkladı. Som, bankanın zaten yapay zeka (AI) ve robot sistemlerini uyguladığını bildirdi.

Ayrıca, 2019’da Blockchain gibi yeni teknolojilere yatırım yapmaya başladıklarını ve bu yılın ilerleyen saatlerinde akıllı bankacılık için bir platform başlatacaklarını ve teknolojinin özelliklerini kullanacaklarını bildirdi.

Subroto Som:

”Blockchain platformumuz, güvenli ve entegre edilmesi kolay. Bölge için bir ilk olan platform, akıllı bankacılığın rahatlığını ve esnekliğini sağlarken müşteri verilerinin korunmasını sağlayacak. 2020 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanan lansmanla, ek segmentlere genişlemeden önce girişimimizi müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz.”

Som‘a göre, Blockchain platformu bankanın bölgedeki dijital bankacılık konumunda liderliği garanti edecek.

Blockchain Tabanlı Elektronik Sistem

Geçen yıl, Mashreq Bank başka bir Blockchain tabanlı ürünle Dubai Land Departmanı ile işbirliği yaptı. Buna e-ipotek deniyor ve amacı konut kredisi kayıt sürecini hızlandırmak ve güçlendirmek.

DLD’nin genel müdürü Sultan Butti Bin Mejren o zaman konu hakkında konuştu. Blockchain‘in tüm süreci otomatikleştirip hızlandıracağına ve böylece kağıt işlemlerini azaltabileceğine inandığını söylemişti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu