Blockchain HaberleriSon Dakika

Bithumb Borsası, Kimlik Doğrulama Sistemini Piyasaya Sürdü

Sponsorlu İçerik

Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb, borsaların uluslararası yasal düzenlemelere uymasına yardımcı olmak için bir kimlik doğrulama sistemi olan ‘’Value Network Doman Name System‘’ geliştirdi.

Bithumb, uluslararası düzenlemelere uymada kripto borsalarına yardımcı olacak  Value Network Doman Name System (VNDS) adında bir kimlik doğrulama sistemi yayınladığını duyurdu. Borsaya göre, tanımlama sistemi, kullanıcılara Blockchain’in halka açık olmayan kanıtlar yayınlamayı ve bu kanıtları yayıncının adresleriyle bağlantılı alan adına karşı kimlik doğrulaması yapma yolu sunuyor.

Güney Kore parlamentosu, 21 Kasım’da ülkedeki kripto para borsalarına ilişkin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kurallarını yerine getirmek için yasal değişiklikleri onayladı. Güney Koreli milletvekilleri, özel finansal bilgilerin raporlanması ve kullanımı hakkında kanunda değişiklik yaptılar. Yeni düzenlemeler, kripto para birimi sektörünü yerel ana akım ekonominin amacı altına getiriyor.

Düzenlemelere uyulmaması durumunda, onaylanan revizyonlara göre 5 yıl hapis cezasına ve 50 milyon Won para cezasına (42,000 $) çarptırılacak. Güney Kore, dünyanın kripto para birimi işlemlerinin yaklaşık % 20’sini oluşturuyor. Ancak düzenleyici incelemelere devam etmesi, kripto borsalarının  kullanıcıları için daha az gizliliğe yol açabilecek ciddi önlemler almasına neden olabilir. Bithumb ve sadece birkaç diğer borsa ticari banka hesaplarına ve faaliyetlerine devam etme iznine sahip.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu