Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Blockchain Kullanan Firmalar Veri Kalitesini Artıracak!

Sponsorlu İçerik

Araştırma şirketi Gartner geçtiğimiz günlerde blockchain akıllı sözleşmelerinin bir şirketin genel veri kalitesini 2023 yılına kadar yaklaşık %50 artıracağını öngören bir rapor yayınladı.

Akıllı sözleşmeler, her zaman bir blockchain üzerinde kullanılan programlama kodu parçalarıdır. Gartner raporu ayrıca, akıllı sözleşme kuralları şirketlerin veri kullanılabilirliğini azaltacağından, toplam veri varlığı kullanılabilirliğinin 2023 yılına kadar %30 azalacağını öngördü.

Tahminden bahsetmişken, Gartner’ın kıdemli araştırma direktörü Lydia Clougherty Jones, bir kuruluş dışsal olarak dayatılan veya gönüllü olarak kabul edilen blok zincir akıllı sözleşmeleri kabul ettiğinde, veri kalitesindeki ilgili artıştan yararlanacaklarını da belirtti.

İlginç olan, çeşitli eyalet milletvekillerinin son zamanlarda blockchain ve akıllı sözleşmelerin kullanımını araştırıyor olması. Örneğin, yakın zamanda yürürlüğe giren Illinois Blockchain Teknoloji Yasası (BTA), Illinois’deki blok zincirlerinin ve akıllı sözleşmelerin yasal durumu hakkındaki yasal belirsizlikleri çözmeyi amaçlıyor.

Gartner raporu, blockchain akıllı sözleşmenin benimsenmesinin analitik karar verme üzerindeki etkisinin derin olduğunu ve karar verme sürecinin şeffaflığını, hızını ve ayrıntı düzeyini artırdığını belirtti.

Akıllı sözleşmelerin bankalar, emanetçiler ve avukatlar gibi üçüncü taraf aracıları ortadan kaldıracağını belirten Jones şu açıklamalarda bulundu;

“Akıllı sözleşmeler önemlidir, veri ve analitik [D&A] liderleri bunlara odaklanmalıdır çünkü güvenilir bir değişim vaat ediyorlar. Bir kez dağıtıldığında, blockchain akıllı sözleşmeleri değiştirilemez ve değiştirilemez kod aracılığıyla geri alınamaz; bu da gelecekte bir şeyler yapmak ya da yapmamak konusunda yaptırımı olan bir bağlılık uygular.”

Raporun sonuna doğru Gartner analistleri, D&A liderlerinin basit iş süreçlerini otomatikleştirmek için blockchain akıllı sözleşmeleri uygulamaya başlamalarını öneriyor. Ayrıca kuruluşlara, bankacılık ve finans, emlak, sigorta, kamu hizmetleri ve eğlence gibi iyi tanımlanmış bir ekosistemde çok taraflı sözleşmelere yönelik akıllı sözleşmeleri bloke etmelerini de öneriyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu