Blockchain HaberleriManşet

Blockchain Şirketi, 250.000 Dolar Fon Topladı!

Sponsorlu İçerik

Kenya merkezli tarım teknolojisi ve Blockchain şirketi FarmShine, platformunu geliştirmek için 250.000$ topladı. FarmShine kayıtlı ve açık dağıtılmış değer zinciri aracılığıyla, aracılara ihtiyaç duymadan, tedarikçiler, bilgi ve servis sağlayıcıları ile çiftçileri bağlayan tarım teknoloji (agritech) platformudur. Çiftçilere, pazara daha düşük maliyetle erişmek için gerekli tüm fırsatları sunuyor.

Kısacası, FarmShine alıcıları ve çiftçileri karşılıklı yarar için bir araya getiriyor. Kenya’da 8 milyon küçük çiftçiye, Doğu Afrika’da 40 milyon ve dünya genelinde yaklaşık 1 milyar çiftçiye yardımcı olma niyetinde. Bunu mümkün kılmak için, ABD merkezli GMC COLABS‘tan 250.000$ topladı. COLABS, Gray Matters Capital’in yatırım portföyüdür.

FarmShine şirketi tarafından yapılan açıklama:

‘’Daha fazla ürün yetiştirmeye ve daha yüksek fiyatlar almaya ek olarak, kadınlar ekonomik kimlik kazanacaklar. FarmsShine uygulaması, satılan her bir hasatın miktarını, kalitesini ve zamanının yanı sıra, kredi geri ödemelerini ve alınan mesleki eğitimleri güvenli bir şekilde kaydeder. Buna dayanarak, kadınlar Kenya’da ve ötesinde tüm tarımsal ekosistem ile küçük krediler için başvurabilir, kredi girdilerini satın alabilir ve daha kârlı büyüyen fırsatlara erişebilir.’’

FarmShine, Blockchain teknolojisinin tarım teknolojisi yaratmada nasıl uygulanabileceğinin mükemmel bir örneğidir. Bu fonlarla, FarmShine teklifini daha fazla ortağa genişletmeye hazırlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu