Blockchain HaberleriManşet

Blockchain Şirketlerinin Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Sponsorlu İçerik

Bu yılki zorlu piyasa koşullarına, birkaç girişimin kapanışına ve çok sayıda şirketin küçülmesine rağmen, İsrail‘deki blockchain ve kripto para alanlarında faaliyet gösteren şirket sayısı 2019‘da %32 oranında büyüdü.

İsrail Bitcoin Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2018’in sonunda 113 şirket faaliyet gösterirken, Aralık 2019 itibariyle %32 artışla 150 aktif blockchain ve kripto para şirketi İsrail‘de faaliyet gösteriyor. 2017 sonunda sadece 53 şirket faaliyet gösteriyordu ve bu rakamlara göre %113 oranında bir büyüme oldu.

Bitcoin Derneği tarafından yapılan ankette, 2018 yılı sonunda sektörde faaliyet gösteren 113 şirketten 63’ünün bugün hala faaliyet göstermeye devam ettiği, diğer şirketlerin faaliyetleri hakkında bilgi bulunmadığı tespit edildi. Mevcut verilere göre, blockchain ve kripto para işindeki İsrailli şirketlerin yarısının geçen yıl hayatta kalamaması veya operasyonlarını diğer alanlara değiştirdiği anlamına geliyor. Dernek, anket verilerinin bu alanlarda faaliyet gösteren tüm yerel şirketleri içerdiğini, ancak faaliyetlerinin merkezinde blokchain teknolojisine sahip olanlar olmamasına dikkat çekiyor. Bu şirketlerin çoğu resmi olarak yazılım geliştirme, fintech veya siber gibi diğer alanlara odaklanıyor.

Ankette, sektördeki çoğu İsrailli şirketin 3 yıldan fazla olmayan yeni girişimler olduğu ortaya çıktı. Mevcut verilere göre, aktif şirketlerin %30‘u 2017 ve 2018‘de kuruldu. Alandaki en eski yerel şirketler 2012 yılında kuruldu ve bu yıl toplam 4 şirket aktif kalmayı başarabildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu