Blockchain Haberleri

Blockchain, Covid-19 etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir

Sponsorlu İçerik

Hong Kong Üniversitesi’nden Syren Johnstone, Yapay Zeka ve Blockchain teknolojisinin corona virüsü gibi salgın hastalıklara daha iyi yanıt vermesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

Hong Kong Üniversitesi’nde yönetici direktör Syren Johnstone:

“Salgın hastalıklara karşı blok zincirleme ideolojisi, problemi ele almak için daha iyi yollar uygulamak için gerçekten kullanılabilir.”

Syren, Çin’de yaklaşık 500 kişiyi öldüren ve dünya çapında orman yangını gibi yayılan son corona virüsü salgınını ele almak için tüm teknoloji şirketlerine ”Blockchain, AI ve Wuhan Corona Virüs” başlıklı bir makale yayınladı.

Salgınlara Karşı Blockchain

Çin hükümeti insanlardan mevcut salgın için bağış yapmalarını istedi, ancak hayır kurumları tüm önlemleri almasına rağmen fonları alamıyor ve kullanamıyorlar. Bu verimsizliğin temel nedeni siyaset ve onunla ilişkili siyasi kurumlar. Bu da Çin halkını öfkelendiriyor.

Syren, hükümet fonları idare edemezse, Alibaba, Apple ve SF express gibi teknoloji şirketlerinin adım atması ve corona virüsünden muzdarip ortak kişilerin yararına blockchain teknolojisi ve AI kullanması gerektiğini savunuyor. Hükümet önderliğindeki yaklaşım açıkça etkisiz kaldı.

Blockchain ile tüm bağışlar kaydedilecek ve izlenecek. Fonların yanlış yönetimi ve yolsuzluk tamamen kontrol altında olacak ve böylece muhtaçların tedavileri için fon elde edebilecekler.

Blockchain Tabanlı Yardım Platformu

Salgın ideolojisine karşı blockchain‘in kullanılması yeni bir şey değil. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Afrika’daki sel baskınlarına ve Malta’daki ölümcül hastalıkların tedavisi için blockchain teknoloji tabanlı yardım platformunu başlattı. Sadece bu değil, Binance ayrıca Avustralya yangın söndürme çalışmalarına yardım kampanyaları için büyük miktarda bağış kampanyasını blockchain teknolojisi ile yaptı.

AI ve blockchain‘in corona virüs ve diğer felaketlere karşı kullanılabileceği sınırsız yollar var. Şimdilik Çin hükümeti, teknoloji şirketlerini Wuhan Corona virüse yanıtlarını iyileştirmek için fikir üretmeye teşvik etmeli.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu