Blockchain Haberleri

Blockchain & AI entegrasyonu gizlilik sorununu bitirir mi?

Sponsorlu İçerik

Blockchain ve Yapay Zeka (AI), dünyanın birkaç yıl içinde çalışma şeklini yeniden şekillendirebilen iki teknoloji. İki teknoloji birleştirilirse ne olabilir? sorusu, insanları uzun zamandır merak ettiği bir konu.

Ancak iki teknolojinin de farklı sorunları var. Blockchain, ölçeklenebilirlik, verimlilik ve güvenlik gibi sorunlara sahipken, AI’nın gizlilik ve güven sorunları var. Ancak birkaç araştırma makalesi, ikisini birleştirmenin birbirini tamamlamasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

Blockchain Araştırmacısı ve Öğretim Görevlisi olan Konstantinos Sgantzos, Blockchain ile Yapay Zeka eşleştirme potansiyeli hakkında görüşlerini paylaştı.

İki teknolojinin entegrasyonunun avantajlarından bahseden Sgantzos, bu iki teknolojinin entegrasyonunun muhteşem bir şeye yol açabileceğini belirtti.

Konstantinos Sgantzos:

“Yapay zeka küresel genişleme olabilir. Bilmiyoruz. Ancak biliyoruz ki, Bitcoin’in teknoloji olarak kendisi küresel genişleme. Bu iki benzersiz aksiyom setine sahip olduğunuzu ve bunları bir araya getirdiğinizi düşünün, bu bilimin tüm alanlarını genişletecektir. Muhteşem olacak.”

İki teknoloji ile ilgili olarak Sgantzos, AI’nın Blockchain ile entegrasyonunun kullanıcılara gizlilik sağlamada nasıl önemli bir rol oynayabileceğini vurguladı. Sgantzos, AI tabanlı teknolojilerin kötü niyetli amaçlar için Bitcoin‘i kullanıp kullanamayacağının cevabını da verdi. Çünkü, bu alanla ilgilenen herkesi rahatsız eden bir konu.

Sgantzos, yasadışı amaçlarla kullanılabileceğini ancak bunun çok pahalı olacağını belirtti.

Konstantinos Sgantzos:

“Pahalı olacak. Çünkü, onu eğitmek ve veri sağlamak zorundasınız. Böylece onunla ne yapmak isterseniz yapın. Sahte şeyler yapmak için Blockchain kullanmak kısa veya uzun sürede ekonomik değildir, sonuçları olacaktır.”

Blockchain ve AI’ı birleştirmeyle ilgili daha büyük sonuçların olup olmayacağı hala tartışılıyor. Bununla birlikte, iki teknolojinin birleşimi devrim yaratabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu