Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

BM, Blockchain Kullanarak Moğol Çiftçileriyle Çalışıyor

Sponsorlu İçerik

BM, Blockchain teknolojisini kullanarak sürdürülebilir kaşmir yünü sağlamaya yardımcı olmak için Moğol devleti ve kaşmir çiftçileri ile birlikte çalışıyor.

BM, Moğolistan‘da çiftçilere Blockchain teknolojisini kullanarak pahalı kaşmir yünü teslim etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir proje başlattı. Forbes raporuna göre, Blockchain teknolojisi, sürdürülebilir uygulamaları takip eden üreticilere yardımcı olacaktır. Moğolistan en büyük kaşmir yünü ihracatçılarından biridir.

Kanada merkezli Convergence.tech, Moğolistan’ın 3 bölgesinde kaşmir yünü üretimini ve tedarikini izlemek için Ethereum’un Blockchain teknolojisini kullanıyor. Raporuna göre, kaşmirin izini sürmek için Blockchain kullanmak, yolsuzlukla mücadeleye, hayvan refahının sağlanmasına yardımcı olacak ve etik kaynak sağlamayı garanti edecektir. Kaşmir doğada az, kalitesi ve miktarı büyük ölçüde iklime ve coğrafyaya bağlıdır.

Moğolistan’daki kaşmir çobanları, üretimle ilgili olarak gelir istikrarsızlığı ve belirsizlik de dahil olmak üzere birçok sorunla karşı karşıyadır. Ve genellikle nakit avanslar yüzünden aracılara borçludur. İklim değişikliğine bağlı olarak kaşmir kalitesinin düşmesi, etik dışı sürdürülebilir kaynaklarda artış ve sürdürülebilirlik kanıtı talepleri nedeniyle sektörde daha fazla izlenebilirlik ihtiyacına gerek duyuyor.

Bölge çiftçileri, ürünlerini daha iyi izlemek için Blockchain teknolojisini kullanma kararını memnuniyetle karşıladılar. Dünyadaki birçok hükümet, açık pazarlar gerektiren çeşitli kullanım durumları için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu