Blockchain HaberleriManşet

CargoX, Hindistan’daki tedarik zincirini optimize edecek

Sponsorlu İçerik

Hindistan hükümeti, belge süreçlerini dijitalleştirmek için Ethereum tabanlı CargoX platformunu uygulayacağı ortaya çıktı. Uygulama, tedarik zincirinin dijitalleştirilmesi yoluyla ticareti kolaylaştırma konusunda uzmanlaşmış Portall şirketi ile birlikte yapılacak.

Duyuru, Hindistan’nın ülkenin Lojistik Performans Endeksi (LPI) ve İş Yapma Kolaylığı (EODB) içindeki sıralamasını iyileştirmeye yönelik dijital girişiminin bir parçası. Girişim, Portal Topluluk tarafından geliştirilen Aralık 2018’de Liman Topluluğu Sistemi’nin (PCS 1x) lansmanı ile başladı. Lansmandan bu yana, sistem dijital ödemelerin gümrük işlemleri için %70 oranında bir artış görmesini sağladı.

Portall, platform üzerinden dijital iş yapan 16.000’den fazla hissedarla bağlantılı 19 Hint limanında PCS 1x’i koruyacak. Şimdi PCS 1x, Blockchain Belge Aktarımı (BDT) için CargoX platformuna entegre edilecek. Açıklamaya göre platform, Portall tarafından başarıyla test edildi ve diğerleri arasında konşimento belgelerinin dijitalleştirilmesini sağlayacak.

Hissedarlar, PCS 1x’e entegre P-CaSo servisi aracılığıyla CargoX platformuna erişebilecekler. Açıklamaya göre bu, Hindistan’ın toplam kargo trafiğinin yaklaşık %60’ını işleyen büyük limanlarına erişim sağlayacak.

Hindistan, coronavirüsün neden olduğu krizden dolayı dijitalleşme işlemlerini hızlandırdı. Hindistan Limanlar Birliği (IPA) ve Hindistan Lojistik Federasyonu (FILA) Hindistan hükümeti ile birlikte ülkenin tedarik zincirinin dijitalleşmesini artırmak için harekete geçti.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu