Blockchain HaberleriManşet

Çinli şirketler Blockchain yanlısı olmaya devam ediyor

Sponsorlu İçerik

Yerel haber ajansı Xinhua tarafından yapılan yeni bir ankete göre, ankete katılan Çinli şirketlerin yaklaşık yüzde 70’i Blockchain teknolojisine yatırım yapmayı düşünüyor.

COVID-19 krizi, birçok şirketin gelecek için hayatta kalma stratejilerini yeniden gözden geçirmelerini sağladı. Bazıları müşteri hizmetlerini desteklerken, bazıları işgücü ve yatırımları çevreleyen amaç ve maliyetlere daha fazla odaklanıyor ve Çinli şirketler zor zamanlara rağmen Blockchain teknolojisini destekliyorlar.

Çinli şirketler Blockchain’de yükselişe geçti

Yakın zamanda yayınlanan 350 Çinli şirketi içeren ankete göre, bunların yüzde 70’i Blockchain‘in potansiyeline inanıyor ve ekonomiyi tekrar yoluna sokmada önemli bir rol oynayacağını düşünüyor. Yüzde 20’si coronavirüs etkisini azaltmak için teknolojiye ek yatırım yapmayı önerdi.

Perakende, üretim, lojistik, tedarik zinciri, teknoloji ve finans dahil olmak üzere Çin ekonomisi için en önemli 10 farklı sektörden katılımcıları ankete alan uzmanlar, Blockchain‘in herhangi bir sosyal girişimin merkezinde olduğunu söylüyor.

Ayrıca, araştırmacılar COVID-19 pandemisi sırasında çok sayıda hastanede çok sayıda hasta ve sağlık verilerinin kaydedilmesini ve izlenmesini içeren sağlık krizleriyle mücadele etme yeteneğini de kabul ettiler.

Raporda, bu kriz birçok Çinli şirketi Blockchain gelişmeleri üzerinde bir duraklamaya zorlasa da, iyimserliklerini caydırmadığı ve kesinlikle Blockchain‘e olan güvenlerini azaltmadığı sonucuna vardı. Ayrıca, bu tür felaketlerden kaynaklanan riskleri azaltmak için potansiyel bir araç olarak görülüyor.

Çin’in Blockchain desteği

Geçen yılın Ekim ayında, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Blockchain teknolojisinin kullanımını açıkça savunan ilk liderlerden biri oldu ve şirketleri bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanması için mümkün olan her fırsatı yakalamaya çağırdı. Kısa süre sonra 500’den fazla Çinli şirketi Blockchain şirketi olarak tescil ettirdi.

Çinli teknoloji devi Tencent, Blockchain gibi yeni ve gelecek teknolojilerin araştırma ve geliştirilmesine destek veren 70 milyar dolarlık bir yatırım yaparak girişimi ön plana çıkardı.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu