Blockchain HaberleriManşet

Dünyanın İlk Blockchain Destekli Uydusu Geliştiriliyor!

Sponsorlu İçerik

Accubits, Hindistan’ın Kerala bölgesinde faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi, 2021 yılının 1’inci çeyreğinde uzayda Blockchain tabanlı uydu geliştirme ve konuşlandırma planlarını açıkladı.

Veri güvenliği söz konusu olduğunda yaygın olarak kullanılan Blockchain teknolojisi, artık uzayda kullanılacak. Accubits, Blockchain teknolojiyle çok düşük İnternet bağlantısı olan bölgelerde işlemleri kolaylaştırmak amacıyla dünyanın ilk Blockchain tabanlı uydusu olacağını iddia ettiği 12 kg’lık düşük yörüngeli bir uydu olan Chainsat‘ı geliştirecek.

Yapılan açıklamaya göre, Chainsat’ın temel amacı, düşük İnternet bağlantısına sahip uzak bölgelerdeki şirketler için Blockchain ağı kullanarak güvenli bir iletişim kanalı oluşturmak.

Accubits’ın Pazarlama Müdürü Aharsh MS:

“Chainsat iki amaca hizmet edecek. Birincisi, özel bir Blockchain ağının veya konsorsiyum Blockchain’in düğümlerinden biri olarak hareket edecek. İkincisi, Blockchain ağının farklı düğümleri arasında bir iletişim kanalı sağlayacak.”

Ekip, Chainsat‘ın yörüngesinin, fırlatma ve operasyon açısından yörüngedeki diğer uydulardan farklı olmayacağını, sadece Blockchain düğümüne ev sahipliği yapmak üzere tasarlandıkları için yazılım ve donanım mimarisinin farklı olacağını belirttiler.

Sorun, işletmelerin, devlet kurumlarının ve bankacılık kurumlarının çoğunun, halka açık sunucularda veya İnternete bağlı sistemlerde bilgi depolamasını kısıtlayan düzenlemelere sahip olduğu durumlarda ortaya çıkıyor.

Ancak Akarsh, Accubit’in projesinin karasal İnternetten bağımsız olduğu için bu sorunu çözeceğini açıkça belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu