Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Dünyanın İlk Blockchain Telefonu Gösterimde!

Sponsorlu İçerik

CES 2020, yeni 10 yılın tüketici elektronik buluşunu sergilemek üzere ve gösterinin yıldızı dünyanın ilk Blockchain destekli akıllı telefonu.

2020’nin gelişiyle dünya resmen yeni bir 10 yıla girdi, bu da şüphesiz yeni teknolojiler ve icatlar değil, aynı zamanda yeni tehditler de getirecek. Bilgisayar korsanları ve diğer siber suçlular her yerde ve kötü amaçlı yazılımlar, virüsler ve benzer şekilde sürekli daha karmaşık hale geliyor. Bu arada, dünyadaki İnternet kullanıcılarının sayısı sürekli artıyor ve bu da gittikçe daha fazla insanı tehditlere karşı savunmasız hale getiriyor.

Araştırmalara göre, 10 İnternet kullanıcısından 8’inin çevrimiçi durumdayken savunmasız hissettiklerini ve verileri üzerinde çok az kontrole sahip olduklarını veya hiç kontrol etmediklerini gösteriyor. Şimdiye kadar güvenlik araştırmacıları, bu tehditlerin tehlikeleri, gerçekliği ve ciddiyeti konusunda ikna etmeyi başardı, ancak bu tehditleri azaltmak için atılan adımlar henüz önemli bir etki yaratmadı.

Merkezi olmayan doğası ve değişmezliği ile Blockchain teknolojisinin devreye girmesiyle ve yıllar içinde ilk kez güvenliğin artırılması için gerçek bir yöntem vaat ediyor. Bununla birlikte, mobil kullanıcıların sayısı sürekli arttıkça, büyük bir talep ve daha büyük bir Blockchain tabanlı akıllı telefon eksikliği vardı. Geçmişte onları yapmaya yönelik birkaç girişim, farkındalık, güven veya ilgi eksikliği nedeniyle başarısız oldu.

Bu nedenle Tüketici Elektronik Gösterisi (CES) 2020’nin, Blok On Blok (BOB) olarak adlandırılan dünyanın ilk Blockchain destekli telefonunu tanıtacağı için büyük bir oyun değiştirici olması bekleniyor. BOB, Singapur merkezli şirket olan Pundi X tarafından oluşturulan bir ürün ve ilk amiral gemisi akıllı telefon ürünüdür.

Telefon orijinal olarak XPhone olarak biliniyordu ve 2018’de Bali Blockchain Zirvesi sırasında sunuldu. Zirveden sonra şirket telefonu yeniden markaladı. Mükemmelleştirmek için yeni bir işletim sistemi geliştirerek kullanıcıların gizliliğini sağladı, f (x) OS (İşlev X OS). Sistem, her çağrı, metin veya başka bir işlemin merkezi olmayan bir uygulama veya tarayıcı aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılmasını sağlıyor.

Bu arada, her BOB telefonu, ağın bir düğümü olarak işlev görür ve bu da merkezi bir servis sağlayıcısı veya taşıyıcıya olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Basitçe söylemek gerekirse, dünyada ne kadar fazla BOB varsa, ağ o kadar büyük ve merkezsizleşmesi daha güçlüdür.

Pundi X’in kurucu ortağı ve CEO’su Zac Cheah, hedefin, kullanıcıların verilerinin kendilerine ait olmasını sağlamak olduğunu ve son 10 yılın, kullanıcıların bilgilerine daha dikkatli olması gerektiğini kanıtladığını belirtti.

Bununla birlikte, insanların telefonları için merkezi olmayan bir ağ fikrine alışması zaman alacağından, BOB, Blockchain modu arasında daha geleneksel durumlara geçme seçeneğine sahip olacak.

Tasarım açısından, BOB retro-fütüristik bir görünüme sahiptir ve her paket çekirdek bileşenler ve çeşitli aksesuarlar dahil olmak üzere MOD montaj kitini içermektedir.

Varsayılan formu kesinlikle fütüristik ve bilim kurgu hissetmekle birlikte, kullanıcılar 3D baskı yoluyla görünümünü özelleştirebilecekler. Bu arada, X Fonksiyonu Vakfı dünyanın dört bir yanından tasarımcıları davet etmeyi ve onlardan Blockchain’le çalışan telefon için fikirlerini almayı ve toplamda 5-10 farklı MOD tasarımıyla sonuçlanmasını planlıyor.

BOB, bugün itibariyle sipariş edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu