Blockchain HaberleriManşet

Endonezya’dan Girişimcileri Destekleyen İkinci Dlt Projesi!

Sponsorlu İçerik

Endonezya İslam mikrofinans kooperatifi BMT Bina Ummah, 2020 yılında başka bir blockchain tabanlı sukuk (faizsiz islami bono) yayınlamayı planlıyor.

Bina Ummah Genel Müdürü Ely Heni, firmanın Ekim 2019’da halka açık blockchainle gerçekleştirilen ilk sukuk ihracı başarılı olduğu için başka bir blockchain ihracı planladığını söyledi. Halka açık bir Ethereum Blokchain‘i üzerine inşa edilen sukuk gelirleri girişimcilere finansman sağlamaya gidiyor.

Genel Müdür’ün açıkladığı ikinci sukuk, kooperatifin operasyonel likiditesi için 2.000 aktif üyesine finansman sağlamanın yanı sıra köprü fonu olmayı hedefliyor.

Ely Heni;

“Sukuk’da 3,5 milyar rupiah (255,419 $) ihraç etmeyi planlıyoruz, ancak biraz farklı bir kâr paylaşım kısmı var.”

Ely Heni ayrıca, ilk blockchain sukuk nedeniyle finansman alan Bina Ummah üyelerinin daha uygun fiyatlı işletme sermayesine erişebildikleri için daha verimli hale geldiğini belirtti.

Son olarak Ely Heni :

“Bir milyon Rupi‘den 100 milyon Rupi‘ye kredi uyguluyorlar. Geçen yıl üyelerimizden biri 3 aylık bir süre için 100 milyon Rupi ödünç aldı,”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu