Blockchain HaberleriManşet

Ernst & Young, Blockchain Kullanacak

Sponsorlu İçerik

Big Four denetim firması Ernst & Young‘ın yerel bir kolu olan EY Japonya, sake içenlerin sahte ürünleri tespit etmelerini sağlamak için ”SAKE Blockchain” adlı Blockchain tabanlı hizmet sunmayı planlıyor. Japon meyve sahteciliğini ortadan kaldırmak için de kullanılabilecek.

Sake, Japonya‘da fermente pirinçten yapılan ulusal alkollü bir içecek. Ulusal ihracatı geçen yıl 23.4 Milyar Yen’i (223 Milyon $) aştı. Bu nedenle, dolandırıcıların ilgisini çekiyor.

Büyük Japon alkol üreticilerinden birinin yaptığı açıklamada:

“Müşteri sorgusu yapmadan sahte ürünleri bulamıyoruz.”

Başka bir sorunda, sake distribütörlerinin gerekli sıcaklık seviyesini koruyamaması. Bu nedenle, Japonya dışında içeceği tüketenler bekledikleri kaliteyi alamıyorlar.

SAKE Blockchain” olarak adlandırılan sistem, bileşenlerin kalitesi ve doğruluğunu, yeri ve sıcaklık kayıtları hakkında bilgi sağlayacak.

Blockchain Ve Gıda Şeffaflığı

Blockchain, gıda tedarik zincirlerindeki şeffaflık seviyesini bir süredir arttırmak için kullanılıyor. ABD perakende devi Walmart, marul tedarikçilerini izlemek için kurumsal Blockchain Food Trust‘ı kullanmak için IBM ile ortaklık kurdu.

Ekim 2018’de Overstock‘un bağlı kuruluşu Medici Ventures, şarap sahteciliğini önlemeyi amaçlayan bir Blockchain şirketi olan VinX‘in % 20 hissesini de satın aldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu