Blockchain HaberleriManşet

Erol User, BM’yi Blockchain’e Davet Etti

Sponsorlu İçerik

BM‘in Cenevre‘deki toplantısında çeşitli küresel saygın kişiler arasında konuşan Blockchain Army‘nin kurucu başkanı Erol User, Blockchain uygulamasının gerekliliğinin BM’nin 2020 gündeminde ortaya konması gerektiğini belirtti. Blockchain teknolojisinin sağlık, finans, İnternet, veri koruması, medya ve kalite güvence sektörlerinde uygulanmasının altını çizerken, teknolojinin devrim yaratacak şekilde birçok sektörde nasıl kullanılabileceğini de anlattı.

Toplantı, eski İspanya Başbakanı Rodriguez Zapatero, Pakistan Eski Başbakanı Şaban Aziz, Dünya Kamu Refah Örgütü Başkanı Che Fu, Onuart Vakfı Başkanı Antonio March ve filozof Kenneth Pushkin tarafından gerçekleştirildi.

User, Blockchain’in her sektörde sonsuz fırsatlar getirebileceğini, ancak gücünün henüz sonuna kadar kullanılmadığını ve insanların henüz bu konuda ikna olmadıklarını söyledi.

Blockchain’in finans endüstrisindeki uygulaması hakkında konuşurken de, finansal dünyanın Blockchain uygulamasının gücünü tanıdığını söyledi. Blockchain’in minimum işlem ücretleri ile sınır ötesi işlemler için her zamankinden daha yüksek hızda kullanıldığını belirtti.

Tıp sektöründeki uygulama hakkında konuşurken de , güvenli bloklara kaydedilen tıbbi kayıtların dünyanın her yerinden erişilebilir olduğunu ve ayrıca hazır tedavi yapılabileceğini söyledi. Tıbbi bilgilerin güvenli bir şekilde saklandığını, ne zaman ve nerede isterseniz kolayca ulaşılabileceğini ekledi.

Her işlem girişi değiştirilemez ve zaman damgalıdır, bu da daha güvenlidir. IBM’e göre, tıp sektöründeki Blockchain’in en önemli ve kullanışlı özelliği, ilaçların izlenebilir olması.

User, ayrıca modern bilgisayar sistemlerinde gelişen veri koruma ve büyük veri depolama sorunlarından da  bahsetti. Blockchain teknolojisinin bu alanda faydalı  olabileceği konusunda ısrar etti ve veri türünden bağımsız olarak en yüksek düzeyde güvenlikle sonsuz veri depolaması sağlayacağına değindi. Özel ve kişisel veriler ayrıca sınıflandırılmış hassas devlet bilgileri, sızdırılmaya karşı korumalı olan blok zincir üzerinde güvence altına alınabilir. Blockchain seçim prosedürlerinde, hassas seçim verilerini de  herhangi bir ihlal olmadan güvenli bir şekilde saklamak için de kullanılabilir.

User, Blockchain kullanımını kalite güvencesinde detaylandırırken, blok zincirlerinin kalite güvencesi endüstrisinde halihazırda uygulanmış olduğunu da  vurguladı. Orijinal ürünler, sahte ve yinelenen ürünlerle daha da ayırt edilmesi için blok zinciri altına kaydedilebilir.

Otomobil endüstrisinde de , otomobil üreticileri ve perakendeciler, alım ve satım sırasında araçların orijinal bilgilerini kaydetmek için Blockchain teknolojisini kullanabilir. Bu alan da şeffaflığı koruyacak ve ikinci el satış pazarlarındaki tutarsızlıkları önlemeye yardımcı olacak.

Gıda şirketleri de müşterilere daha fazla güven vermek için ürünün orijinalliği ve içeriklerinin ayrıntılarını damgalamak için Bkockchain’i kullanabilirler.

User ayrıca medya endüstrisinde Blockchain’in nasıl bir devrim yaratabileceğini de vurguladı. Sistemlerinde Blockchain uygulayarak sadece orijinal gerçek haberler yaratan ve üreten KISAKiSA.com gibi şirketlerden bahsetti. Sahte haber ticaretinin bu teknoloji ile durdurulabileceğine değindi.

User, konuşmasını Blockchain’in tüm yaşam alanlarını kapsayabileceğini ve sayısız yolla yardımcı olabileceğini, bu yüzden, her olası sektörde Blockchain uygulamanın zamanı geldiğinin altını çizerek bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu