Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Futbol Takımı, Blockchain Kullanmaya Başladı!

Sponsorlu İçerik

Spor hatıraları büyük ve getirisi güzel bir iş. Geçen yıl, tüm spor hatıra pazarının 5.4 Milyar$ değerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu değerin çoğunluğu imzalarla yapılır, ancak oyuncunun giydiği kıyafetleri içerir. Örneğin, Michael Jordan‘ın 1997 NBA Finalleri‘nde grip geçirdiğinde giydiği forma açık artırmada 173.000$ ‘a satıldı. Ancak, tüm spor hatıralarının %80-90‘ının meşru olmadığı tahmin edildiği için sahte ürünler endüstride yaygın hale geldi. Bununla mücadele etmek için, AFC Florentina futbol takımı Blockchain teknolojisini kullanacak.

Merkezi İtalya’nın Floransa şehrinde bulunan AFC Florentina, 1926’da kurulmuş ve ardından iflas ettikten sonra 2002 yılında yeniden kurulmuştur. Ekip, oyuncuların giydiği formaların meşruiyetini belgelemek için IOTA Tangle Blockchain tarafından desteklenen merkezi olmayan bir sertifika protokolü olan Genuino ile ortaklık kurdu.

Takım şimdi Blockchain ile benzersiz bir koda bağlı özel bir çip ile örülmüş formaları oyuncularına veriyor. Proje geçen ay iki maçta test edildi: 15 Aralık’ta ACF Florentina-FC Internazionale maçı ve 20 Aralık’ta ACF Florentina-AS Roma maçı.

Kulüp, yaklaşan bir yardım müzayedesi sırasında oyuncuların giydiği formaları hayranlarına sunmayı planlıyor. Blockchain teknolojisinin kullanımı, hayranların maçlar sırasında favori oyuncuları tarafından giyilen formalara güvenle teklif vermelerini sağlayacak.

Giderek daha fazla şirket şeffaflığı ve verimliliği artırmak için Blockchain teknolojisine yöneliyor. Türkiye‘de Takasbank, gerçek altına dayalı, transferinini ve alım-satımını kolaylaştırmak için Blockchain tabanlı BİGA transfer sistemini başlattı. IBM, gıda endüstrisindeki birçok kişinin gıda gönderilerini izlemek ve tüketici güvenliğini artırmak için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu