Blockchain HaberleriManşet

G. Kore, 380 milyon dolarlık Blockchain fonuna karar verecek

Sponsorlu İçerik

Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Tanıtma Enstitüsü (IITP) ay sonunda devasa bir Blockchain geliştirme projesine devam edip etmeyeceklerine karar verecek. Fon, önümüzdeki 5 yıl içinde teknolojinin geliştirilmesine 480 milyar won veya yaklaşık 388 milyon dolar yatırım yapacak.

Çin‘deki Blockchain teknolojisinin hızlı gelişimini yakalamak için, Güney Kore gelişen yeni teknoloji için kendi stratejisini başlattı. ZDNet Kore’den gelen bir rapora göre, Güney Kore Bilim ve ICT Bakanlığı ay sonuna kadar bir Blockchain geliştirme projesine devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Bu miktar, bakanlığın önümüzdeki 5 yıl içinde Yeta adlı ön fizibilite çalışmasına geçen şirketlere ve projelere yatırılacak. Yeta, yeni araştırma ve geliştirme projelerinin Blockchain teknolojisi alanındaki politikasını ve ekonomik fizibilitesini incelemek için bakanlık tarafından oluşturulan bir sistem.

Güney Kore, Blockchain tabanlı veri ekonomisine geçiyor

Bilim ve ICT Bakanlığı ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Tanıtma Enstitüsü (IITP) projeyi Kasım 2019’da başlattı. Projenin amacı, ülkenin veri ekonomisine geçişini hazırlamak için gerekli olan Blockchain teknolojisini güvence altına almak.

Raporda, 2021’den 2025’e kadar toplam 475.1 milyar wonun projeye yatırım yapılması gerekeceği belirtildi. Proje dört farklı alanı ele alacak; teknoloji geliştirme, ticarileştirme, kamu gösteri programları aracılığıyla kitlesel kabul ve yerel endüstrilere desteklemek.

Güney Kore‘deki uzmanlar ve endüstri liderleri, ülkenin Blockchain teknolojisine yatırım başlatması için “altın zaman” olduğuna inanıyorlar. Pazar hala nispeten genç olduğu için, Güney Kore’nin rekabetçi kalabilmesi için en iyi şansının gelişmeye para yatırmak olduğuna inanıyorlar.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu