Blockchain HaberleriManşet

Hindistan, Blockchain Oy Kullanma Sistemi Geliştiriyor

Sponsorlu İçerik

Hindistan Teknoloji Enstitüsü Chennai’nin yardımıyla, Hindistan Seçim Komisyonu (AC) Hindistan’da 900 milyon seçmen için Blockchain oylama sistemi geliştiriyor. Bu, Hintlilerin dünyanın herhangi bir köşesinden oy kullanmalarına ve seçmen katılım oranını artırmalarına olanak sağlayacak.

Son Delhi seçimlerinde %50’nin biraz üzerinde bir seçmen katılımı oldu. Pek çok kişi, cumartesi günü olan oy kullanma gününün geçen yılki katılımdan %17 puanlık kesintiye yol açtığını düşünüyor. Hindistan Seçim Baş Müdürü Sunil Arora, Times Now Zirvesi’nde konuya değindi ve AC’nin şimdiye kadar karşılaştığı en büyük sorunu çözeceğini söyledi.

Bir araştırmaya göre, neredeyse yarım milyar Hintli, daha iyi eğitim, kariyer ve iş fırsatları aramak için taşındı. Bu nedenle, her yıl toplam seçmenlerin en az üçte biri her seferinde oy kullanmıyor. Yapılan bir diğer öneri de seçmen kimliğini Aadhar kartına bağlamak. Ancak öneri, Hukuk Bakanlığı’nda bekliyor.

Blockchain oylama sistemi yeni bir kavram değil. Blockchain teknolojisi ile geliştirilebilen ve en iyi sonuçlar veren prosedürlerden biri. Birkaç yıl önce, Batı Virginia seçmenleri Blockchain tabanlı bir uygulama üzerinden oy kullandı.

Daha Güvenli Veriler

Hindistan‘daki siyasi partiler ve seçmenler, seçimler sonrası EVM’nin (Elektronik Oy Kullanma Makinesi) manipülasyonu ve kurcalanmasından sık sık şikayet ettiler. Blockchain oylama sisteminin kullanılmaya başlanmasıyla, bu sorun da durdurulacak. Çünkü, kimse bloğa girildikten sonra verileri kurcalayamayacak.

Hindistan hükümeti son zamanlarda Blockchain teknolojisinin sağladığı faydaları kabul etmeye başladı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu