Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Huawei Araştırma Müdürü: Blockchain Bir Teknolojidir

Sponsorlu İçerik

Huawei Araştırma Müdürü Ruifeng Hu, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping‘in Blockchain teknolojisini desteklemesinin sektörün itibarını büyük ölçüde artırdığını söyledi. Ancak Blockchain ve kripto para arasında açık bir ayrım olduğunun da altını çiziyor.

Küresel etki için Blockchain Konferansı’nda konuşan Ruifeng Hu:

“Sektörün ilk günlerinden beri çalışan uzmanlar, halkın bu algısıyla mücadele ediyor. Karaborsada, kripto varlıkların kullanılması ve kara para aklamanın varlık sınıfına ve temel teknolojiye olumsuz bir itibar getiriyor. Blockchain’de çalışan insanlar olarak en heyecan verici şey, Cumhurbaşkanımızın teknolojiye onay vermesi. Blockchain bir teknolojidir. Bazen, insanlar kötü şeyler için, bazen iyi şeyler için kullanıyor.”

Ancak, Blockchain’in geliştirilmesi için Cumhurbaşkanı Xi’in desteği ile sektörün itibarının neredeyse bir gecede kurtarıldığını dile getiriyor.

Çin öncelikle dijital para, uzlaşma ağı ve tedarik zinciri ağı gibi çeşitli uygulamaları uygulamak ve defter üzerinde veri işlemek için Blockchain’in yeteneğine bakıyor. Tamamen merkezi olmayan ve değişmez bir Blockchain ağında, kötü aktörlerin, protokolün kasıtlı olarak etkilenmesini önlemek için kripto para şeklinde bir teşvik sisteminin gerekli olduğu düşüncesinde.

Ancak, ”Ulusal Blockchain Girişimi” de dahil olmak üzere Çin’den gelen son girişimler, hükümetin merkezi olmayan, şeffaflığa odaklandığını, izin verilmiş ve dağıtılmış defter platformlarının geliştirilmesi için araştırmalar yaptığını gösteriyor.

IBM, Intel gibi birçok şirket ve multi-milyar dolarlık firmalar da Hyperledger gibi konsorsiyumlar aracılığıyla benzer platformlar geliştiriyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu