Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Illinois Eyaleti, Blockchain Sözleşmelerini Yasallaştırıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para alanı için mevzuat hazırlamak söz konusu olduğunda düzenleyicilerin önündeki en büyük zorluklardan biri tanımlardır. Örneğin SEC, Bitcoin (BTC) ve Ethereum‘un (ETH) menkul kıymet olarak kabul edilmediğini belirtmeden önce oldukça uzun bir süre mücadele etti.

ABD‘nin Illinois Eyaleti, Blockchain Teknoloji Yasası ile Blockchain tabanlı teknolojileri düzenlemeye yönelik ciddi bir adım attı. Keith Wheeler‘ı desteklediği tasarı 1 Ocak 2020‘de yürürlüğe girdi ve ele aldığı ilk şeylerden biri Blockchain’in tanımı oldu.

Belgede belirtilen Blockchain’in tanımı:

“Blockchain, önceki işlem bilgilerinin kriptografik karması kullanılarak güvence altına alınan işlemlerin dijital kaydını doğrulamak ve saklamak için birden fazla tarafın merkezi olmayan bir yöntem kullanılarak oluşturulan bir elektronik kayıt anlamına gelir.”

Tasarı aynı zamanda kriptografik karmalar, elektronik kayıtlar ve akıllı sözleşmeler için tanımlar da sunuyor.

Tasarı da ayrıca, akıllı sözleşme, kayıt veya imzanın, yalnızca akıllı sözleşme, kayıt veya imzayı oluşturmak, depolamak veya doğrulamak için Blockchain kullanılmasının yasal etki veya uygulanabilirliğinin reddedilemez oldğunu içermektedir. Elektronik olarak kaydı içeren Blockchain tabanlı akıllı sözleşmenin sunulmasının, bu belgenin yazılı olmasını gerektirmesi durumunda yasayı karşıladığı da belirtildi.

Başka bir deyişle, akıllı sözleşmeler artık mahkemede kabul edilebilir ve hak kanıtlamak veya uygulanabilirliği iddia etmek için kullanılabilir. Bu kuşkusuz daha fazla benimsenmeye doğru büyük bir adımdır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu