Blockchain Haberleri

İsviçre Merkezli Madencilik Devi, Blockchain Kullanacak

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük Kobalt üreticilerinden biri olan Glencore, Responsible Sourcing Blockchain ağına üye olduğunu açıkladı. Halka açık madencilik şirketi Şubat 2020’ye kadar tam konsorsiyum üyesi olacak ve birlikte çalışıcaklar.

Yayınlanan açıklamaya göre Glencore, Blockchain teknolojisini Kobalt‘ı izlemek için kullanacağını ve gelecek yılın Şubat ayına kadar tamamen Responsible Sourcing Blockchain ağının konsorsiyum üyesi olacağını açıkladı. Daha önce, şirket Blockchain çözümlerini tasarlamayı ve uygulamayı kabul etti. RSBN‘nin üyeleri arasında madenciler, otomobil üreticileri, rafineriler ve mineralleri izlemek için Blockchain teknolojisini kullanan diğer teknoloji şirketleri yer alıyor.

Kobalt’ı izlemek neden önemli?

Kobalt, elektrikli otomobillerde ve cep telefonlarında kullanılan bir mineraldir. Bu çelişkili maden, savaşın parçaladığı Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi ülkelerde, madenciliği çoğu çocuk işçiler tarafından yapılıyor. Uluslararası Kobalt kullanan üreticiler, dolaylı olarak renklendirilmiş mineral kullanıyorlarsa insan haklarına aykırı davranmış olur. Ancak Blockchain teknolojisi ile Kobalt’ın kökeni takip edilebilir. Daha önce de Volvo, Blockchain teknolojisini Kobalt madenciliğini izlemek için kullanacağını duyurdu.

Raconteur’un raporuna göre, yaklaşık 35.000 çocuk madenci DRC’deki Kobalt madenlerinde çalışıyor. Dünya kobaltının %60‘ı o ülkede ve son zamanlarda Kobalt’a olan talep arttı. Bu durum üreticileri daha da zorlaştırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu