Blockchain Haberleri

Kenya, Blockchain Mikrofinans Sistemini Yakında Başlatacak

Sponsorlu İçerik

Blockchain teknolojisinin uygulanması söz konusu olduğunda, Doğu Afrika topluluğunun harika bir yer olduğu söyleniyor. IBM, Kenya gıda satıcıları için Blockchain mikrofinans sistemi geliştirmeye karar verdi. Bu, ülkedeki otomat sistemini geliştirecek ve yeni tedarikçiler için satış hedeflerini, kredi sistemini ve mikrofinans hizmetlerini takip eden işlemleri kolaylaştıracak.

Bu, finansal süreçlerle ilgilenecek olan Hyperledger Fabric tarafından ele alınacak. Popüler kripto para borsası Binance ve Airtel gibi mobil para hizmeti sağlayıcıları da Kenya‘ya katkıda bulunacak ve yatırım yapacak.

Ruanda ve Uganda gibi ülkeler kripto para ve Blockchain‘i günlük yaşamlarında kullanmak için büyük yatırımlar yaptılar. Tanzanya Cumhurbaşkanı yönetimdeki yolsuzluk ve yasadışı faaliyetlerle mücadele etmek için DLT‘yi (Distributed Technology Ledger) başlattı.

Blockchain mikrofinans sistemi, EAC bölgesinde kullanılan blok zincirine dayanan diğer birçok yönetim sisteminden biri. Ruanda, arazi ve mülkiyet hakları için özel olarak tasarlanmış benzer bir sisteme sahip.

Kenya Finansal Endişeleri Ortadan Kaldırıyor

Kenya gıda satıcıları için bir Blockchain mikrofinans sistemi piyasaya sürüldüğünde, gıda satıcıları sadece finans ile uğraşmak yerine operasyon kısmına daha fazla odaklanabilecek ve genel performansı artırabilecekler. Blockchain’de olduğu gibi, sistemler, envanter, satış geliri ve kar hedefleri dahil olmak üzere her şeyin sabit bir kaydına sahip olacak.

Afrika kıtasının akıcı ve yeterli İnternet bağlantısı, sermaye ve standart bir düzenleyici çerçeve gibi birçok önemli metadan yoksun. Blockchain ve kripto paraların gelişiyle birlikte, EAC ve Afrika kıtası bir bütün olarak kripto para ve Blockchain teknolojisinin ana merkezlerinden biri olma gücüne sahip.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu