Blockchain HaberleriManşet
Trend

Oyunlarda Gelişen Blockchain Fikri!

Sponsorlu İçerik

Blockchain teknolojisinin kullanım örnekleri, modadan oyun endüstrisine kadar çeşitli sektörlerde araştırılmakta. Gariptir ki, Malta merkezli kripto para borsası Binance kısa süre önce oyun endüstrisindeki blockchain bahseden bir rapor yayınladı.

Blockchain oyun nişinin hala yeni olduğunu belirten rapor, yüzlerce DApp ve oyunun blockchain ağları üzerinde nasıl inşa edildiğini belirtti. Raporda,

“Dağıtılmış bir veri tabanı olarak, blok içi tabanlı bir sistem, oyun içi geçmiş, dijital öğeler ve tokenized varlıklar da dahil olmak üzere her türlü dijital veriyi doğrulamak ve güvence altına almak için kullanılabilir. Ana fikir, gücü oyun şirketlerinden almak ve oyunculara geri vermek. ”

Blockchain’in oyun dünyası üzerindeki etkisi” başlıklı raporda, rapor oyunlarda blockchain için mükemmel bir durum oluşturan birkaç noktayı kaydediyor. Birincisi ‘gerçek mülkiyet‘; blockchain tabanlı oyunlar, oyuncuların oyun içi varlıkları üzerinde kalıcı sahiplik ve tam kontrol sahibi olmalarını sağlıyor. İkincisi, merkezi olmayan doğası; merkezi olmayan pazar yerleri, oyuncular arasında güven ihtiyacını ortadan kaldırırken sansür direnci de sağlıyor.

Blockchain oyunlarının, koinlerin kullanımı göz önüne alındığında ücretleri düşürme ve finansal işlemleri hızlandırma gücüne sahip olduğunu belirten rapor, blockcahin’in dağıtılmış doğasının, tek bir başarısızlık noktası olmadığı için bilgisayar korsanlarının ve dolandırıcıların oyununu bozmasını sağladığını belirtiyor

Rapor ayrıca oyun endüstrisinde blockchain teknolojisini kullanmanın bazı sınırlamalarını da inceledi. Merkezileşme sorununu vurgulayan kripto borsası, tüm blockchain tabanlı oyunların tamamen merkezsiz olmadığını ve çoğu blockchain oyununun oyuncuları çekmek için çok basit olduğunu belirtti. Rapor ayrıca, bir blockchain oyununu başlatmak ve sürdürmek için para toplamanın, uyum sağlama süreci eksikliği göz önüne alındığında ne gibi zorluklarla ve ölçeklenebilirlik sorunlarının geliştiricilerin çalışmalarını sınırlayabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, blockchain teknolojisinin, ademi merkeziyetçilik, şeffaflık ve birlikte çalışabilirlik gibi özelliklerle oyun endüstrisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten rapor, geliştiricilerin büyük sınırlamaları aşmayı başarabilirse, blockchain’in muhtemelen oyun dünyasını daha iyi değiştireceğini önerdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu