Blockchain HaberleriManşet

Ripple, Milyar $’lık Sınır Ötesi Transfer Piyasasına Girdi

Sponsorlu İçerik

Ödeme hizmeti sağlayıcısı Azimo, Siam Commercial Bank ile işbirliği içinde, RippleNet‘i kullanarak Tayland ve Avrupa arasında yeni bir ödeme koridoru açtı.

Ripple, Tayland‘daki varlığını daha da genişletiyor. San Francisco merkezli şirket, Azimo‘nun Avrupa ve Tayland arasında Tayland’ın önde gelen bankalarından biri olan Siam Commercial Bank ile ortak sınır ötesi ödemelere izin vereceğini duyurdu. Yeni ödeme koridoru, Ripple‘ın global ödeme ağı RippleNet tarafından desteklenecek.

Basın açıklamasına göre, Tayland dünya çapında en iyi havalimanı destinasyonlarından biri. Tayland, yurt dışından yılda 6.7 milyar dolar alıyor. Bununla birlikte, Tayland, sadece havale için önemli bir uluslararası merkez değil, aynı zamanda sınır ötesi ödemeler yapmak için pahalı bir yer. Ülke, Ripple tarafından para gönderip almak için en pahalı ülkelerden biri olarak derecelendirildi.

RippleNet‘i kullanarak ve Siam Commercial Bank‘a bağlanarak Azimo, pound veya evro işlemlerini bir dakikadan daha kısa bir sürede Tayland Bahtı’na taşıyabiliyor.

Azimo kurucu ortağı ve CEO’su Michael Kent:

”Giderek daha fazla ülke anında ödeme yapacak. Tayland kısa bir süre önce anlık ödeme ağlarını başlattı ve ülkedeki en büyük banka ile olan bu ortaklık, ödemeleri yaklaşık 24 saatten ortalama 22 saniyeye düşürmek için zaman kazanmamızı sağlıyor.”

Siam Commercial Bank‘ın Ticari Bankacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı, bankanın RippleNet ile olan deneyimini diğer pazarlara ve küçük işletme ve kurumsal müşterilere yaymak istediğini belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu