Blockchain Haberleri

Satranç Turnuvasında Covid-19 Engeline, Blockchain Çözümü!

Sponsorlu İçerik

Blockchain teknolojisi, dünya çapında finans, devlet ve ticari kuruluşlar arasında kullanılmaya ve yeni trendlerden biri olmaya devam ediyor. Şimdi ise Blockchain, çevrimiçi satrançta sahtekarlıkla mücadele etmek için kullanılacak.

Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE), Rusya’nın Yekaterinburg’daki mevcut dünya şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen‘in gelecekteki rakibini belirlemesi gereken 2020 Adaylar Turnuvasını durdurdu. Bunun nedeni, 27 Mart’ta Rusya‘nın coronavirüs pandemisiyle bağlantılı süresiz uluslararası uçuşlar için getirdiği yasak!

Dünya Satranç Başkanı Ilya Merenzon, satrancın diğer sporlara göre en büyük avantajının çevrimiçi turnuvalar yapılarak oynanabileceğini belirtti.

Ancak, katılımcıların çeşitli şekillerde sahtekarlık yapabileceği sorunlar ortaya çıkıyor. Örneğin, molalarda üçüncü taraf yardımı almak veya çevrimiçi oynarken bilgisayar satranç motorlarını kullanmak gibi.

Merenzon‘a göre, Blockchain teknolojisi sportmenlik dışı davranışlara karşı koymaya yardımcı olacak. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Her hamle için yüzün üzerinde veri noktası kaydedebilen bir hile önleme mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Zaman damgası, oyuncu biyometri ve satranç motorunun değerlendirilmesi gibi. Bu verileri merkezi olmayan bir veri tabanında depolamak çok mantıklı.”

Uluslararası Satranç Federasyonu‘nun proje ortağı, Blockchain şirketi Algorand.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu