Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Tayland E-Vize Sistemini Blockchain ile Başlatmayı Planlıyor

Sponsorlu İçerik

Tayland, elektronik vize sistemini Blockchain teknolojisi ile başlatmayı planlıyor. Tayland’ın yeni Blockchain destekli eVOA sistemi, dijital vize başvuru sürecini artırmayı ve korumayı amaçlıyor. Yakında 20 ülkeden 5 milyon ziyaretçiye sunulması bekleniyor.

Yaklaşan eVOA projesi, Tayland için eVOA’yı işleme lisansına sahip olan ShareRing ve Gateway Services adlı Avustralya seyahat şirketi ile ortaklığa dayanıyor. Duyuruya göre Tayland başlangıçta Çin ve Hindistan‘dan gelen ziyaretçilere odaklanarak Blockchain özellikli eVOA hizmetini sunacak.

ShareRing’in CEO’su ve kurucu ortağı Tim Bos, mevcut Visa On Arrival süreci Tayland’daki havaalanlarında veya kara giriş noktalarında yapıldığından, E-Visa’nın Tayland vizesine başvurma sürecini kolaylaştıracağını söyledi. Cointelegraph’a sürecin kağıt tabanlı olduğunu ve gezginlerin uçak biletlerinin basılı kopyaları, konaklama onayları ve fotoğrafları gibi çeşitli belgeleri getirmelerini gerektiğini bildirdi.

Tim Bos, ShareRing’in bu sürecin güvenliğini, hızını ve kalitesini artırmak için Gateway Services ile birlikte çalıştığını belirtti.

Tim Bos:

“Bunu diğer ülkelere olası bir genişleme planı olarak görüyoruz. Yine de acele edilecek bir süreç değil. Çünkü diğer ülkelere girmeden önce buraya geldiğimizden emin olmamız gerekiyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu