Blockchain HaberleriManşet

Tayland’ın yargı sistemi, Blockchain’e taşınıyor

Sponsorlu İçerik

Tayland’ın yargı sistemi, Blockchain‘e geçiş için hazırlanıyor.

Tayland mahkemelerinin %90’ından fazlasını denetleyen Adalet Mahkemeleri Bürosu, mahkeme kayıtlarını ve diğer adli bilgileri 2021 yılına kadar dağıtılmış deftere taşımayı planladığını açıkladı.

Tayland’ın en büyük mahkeme organı, adli kayıtları Blockchain‘e aktaran dünyadaki ilk devlet kurumu olduğunu iddia ediyor. Girişimin bir parçası olarak, ülkenin yargı kolu mahkeme görevlilerini sistemin nasıl kullanılacağı konusunda eğitmeye hazırlanıyor. Adalet Mahkemeleri Bürosu yetkilileri, platformun kullanıcıları ve yöneticileri olarak hareket edecek.

Duyuru, ekonomik refahı, vatandaşların refahını, insani değerleri ve çevrenin korunmasını teşvik etmeyi amaçlayan “Tayland 4.0” politikasının bir parçası olarak geldi.

Girişim, dijitale geçiş ve hükümet genelinde robotik, akıllı cihazlar, biyoteknoloji ve yazılım yükseltmelerinin uygulanmasını destekleme amaçlı geniş bir planın parçası. Tayland, GSYİH’yi artırmayı ve Doğu Ekonomik Koridorunun (ECC) ticaret, yatırım ve ulaşım için kilit bir merkez olmasını sağlamayı umuyor.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu