Blockchain HaberleriManşet

Telegram’ın kurucusu: TON Blockchain projesi bitti

Sponsorlu İçerik

Telegram’ın kurucu Pavel Durov‘a göre Telegram‘ın uzun süredir devam eden ve zor durumda olan Blockchain projesi TON sona erdi.

Durov, bugün resmi Telegram kanalında yayınlanan bir mesajda, şirketin ABD düzenleyicileriyle mücadelesinin suçlanacağını söyledi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu geçtiğimiz sonbaharda TON token’larının ABD yatırımcılarına dağıtımını durdurmak için Telegram‘a dava açtı. Bu satış, 1.7 milyar dolar.

Pavel Durov:

“Ne yazık ki, bir ABD mahkemesi TON’un gerçekleşmesini durdurdu. Nasıl? Birkaç kişinin paralarını bir altın madeni inşa etmek için bir araya getirdiğini ve daha sonra çıkan altınları ayırdığını hayal edin. Sonra bir yargıç gelir ve şöyle der: Bu insanlar yatırım yaptı. Altın madeninde kâr arıyorlardı ve bu altını kendileri için istemiyorlardı, başkalarına satmak istediler. Bu nedenle, altın elde etmelerine izin verilmiyor. Eğer bu sizin için bir anlam ifade etmiyorsa, yalnız değilsiniz. Ama bu tam olarak TON (maden) ve Gram (altın) ile olan şeydi. Bir yargıç bu akıl yürütmeyi insanların satın almasına izin verilmemesi gerektiğine hükmetmek için kullandı.

Durov, ABD hükümetinin sert bir iddianamesini ve finansal arenadaki küresel etkisinin derecesini yayınladı.

Pavel Durov:

“Ne yazık ki, ABD yargıcı bir şey hakkında haklı: ABD dışındaki insanlar başkanlarımıza oy verebilir ve parlamentolarımızı seçebiliriz, ancak finans ve teknoloji söz konusu olduğunda ABD’ye bağımlıyız, dünyadaki herhangi bir banka veya banka hesabını kapatmak için dolar ve küresel finansal sistem üzerindeki kontrolünü kullanabilir, App Store ve Google Play’den uygulamaları kaldırmak için Apple ve Google üzerindeki kontrolünü kullanabilir. Diğer ülkelerin topraklarında nelere izin verileceği konusunda tam bir egemenliğe sahip olmadıkları doğrudur. Ne yazık ki, biz başka bir yerde yaşayan dünya nüfusunun %96’sı ABD’de yaşayan %4 tarafından seçilen karar vericilere bağlıyız.”

Durov ayrıca TON pazarlamasını kullanan veya kendilerini Telegram‘ın kendisine bağlamaya çalışan projeler hakkında bir uyarı yayınladı.

Telegram‘ın TON ile aktif katılımının bittiğini resmi olarak duyurmak için bu yazıyı yazıyorum. Benim adım veya Telegram markasını kullanan siteleri veya projelerini tanıtmak için TON kısaltmasını görebilir veya görmüş olabilirsiniz. Paranıza veya verilerinize güvenmeyin. Ekibimizin şimdiki veya geçmiş üyesi yok. TON için oluşturduğumuz teknolojiye dayanan ağlar ortaya çıksa da, onlarla herhangi bir bağlantımız olmayacak ve onları herhangi bir şekilde desteklemesi pek mümkün değil, bu yüzden dikkatli olun ve kimseye izin vermeyin, sizi aldatıyorlar. Bunu merkezi olmayan, denge ve eşitlik için çabalayan herkese şans dileyerek bitirmek istiyorum.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu