Blockchain Haberleri

Tezos, Yeni Ortaklıkla Muhasebe Sektörüne Giriyor

Sponsorlu İçerik

Tezos Güneydoğu Asya, muhasebe endüstrisindeki Blockchain tabanlı uygulamaları keşfetmek için Yeminli Mali Müşavirler Derneği (ACCA) ile bir ortaklık anlaşması imzaladı. Tezos Güneydoğu Asya ve ACCA, Tezos Blockchain‘in benimsenmesini teşvik etmek için eğitim materyalleri ve eğitim stratejileri geliştirecek.

Bölgede Tezos Blockchain‘in benimsenmesini destekleyen kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Tezos Güneydoğu Asya, bir basın bülteninde Yeminli Mali Müşavirler Derneği (ACCA) ile anlaşma imzaladığını açıkladı. İki kuruluşta, Tezos Blockchain‘in muhasebe endüstrisindeki uygulamasını araştıracak.

Tezos, Asya’da Blockchain Teknolojisinin Benimsenmesini Teşvik Ediyor

Açıklamaya göre ACCA, muhasebe uzmanlığına katkıda bulunup Tezos ile paylaşarak işbirliği yapacak. Buna karşılık Tezos, Güney Doğu Asya’ya Tezos Blockchain‘inin teknik entegrasyonu hakkında tavsiyelerde bulunacak ve kilit muhasebe konularının iyileştirilmesine yardımcı olacak. Buna ek olarak, ortaklar Blockchain teknolojisinin tanıtımını teşvik etmek için eğitim materyalleri ve stratejiler geliştirecek. Ayrıca Blockchain teknolojisini tanıtmak için bu yılın sonunda veya gelecek yılın başlarında eğitim kurslarının düzenlemek için ortaklık programları oluşturacaklarını açıkladılar. Bu kurslara katılmada ACCA üyelerine öncelik verilecek.

Tezos Güneydoğu Asya Başkanı Caleb Kow, Blockchain teknolojisinin muhasebe endüstrisine entegrasyonunun faydalı olacağını söyledi. Blockchain teknolojisini benimseyerek, muhasebeciler kayıtların tahrif ve tahrip edilmesini önleyebilir. Ayrıca, muhasebeciler daha az evrak işi ve daha fazla güvenilirlikle verileri daha verimli bir şekilde kontrol edebilecekler.

Caleb Kow:

”ACCA ile ortaklık kurarak, muhasebe sektöründeki uygulayıcılar için ağrı noktalarını azaltmaya ve finans fonksiyonlarından faydalanmaya yardımcı olabilecek çözümler bulmak için karşılıklı bir anlayış olabileceğine inanıyoruz. Tezos Blockchain, yarının sürekli değişen endüstri ihtiyaçlarını karşılamak için gelecekteki standartları kucaklayabilen benzersiz ve kanıtlanmış kendi kendini değiştiren özelliği ile geleceğin yaygınlaştırılmasını suretiyle bunu daha da ileri götürecek.”

ACCA Singapur Şefi Reuter Chua, alandaki Blockchain teknolojisinin uygulamalarını araştırmak için Tezos Güneydoğu Asya ile işbirliği yapmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Reuter Chua:

”Dijital ekonominin yükselişi endüstrileri dönüştürmeye itti ve küresel bir profesyonel muhasebe organı olarak düşünmeye devam eden ACCA, yeni değerler sunmak için yeni ortaklıklar başlatmamızı sağlıyor. Muhasebe sektöründeki Blockchain teknolojisinin potansiyel uygulamaları, denetimdeki daha iyi doğrulama prosedürlerinden, işlemler için uzlaştırma sürelerinin hızlandırılmasına ve uyumluluk süreçlerinin otomatikleştirilmesi ve düzene konmasına kadar uzanıyor.”

Tezos Fiyatı Bitcoin’den Etkileniyor

Tezos (XTZ), Chainlink (LINK) ile birlikte, 2019’da piyasa değeriyle ilk 20 kripto para birimi arasında en büyük kazananlardan biriydi ve fiyat kazançları açısından Bitcoin, Ethereum ve Ripple‘dan daha iyi performans gösterdi. Ancak 2020’nin ilk aylarında Tezos, Bitcoin fiyatı ile yüksek bir korelasyon gösteriyor. XTZ son 24 saat içinde %5.92 kayıpla 1.91 $’dan işlem görüyor ve piyasa değeriyle 10’uncu sıradaki yerini koruyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu