Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Türkiye’nin İlk Finansal Blockchain Ağı Aktif Edildi!

Sponsorlu İçerik

Borsa İstanbul’a bağlı bir kurum olan Takasbank, ilk olarak Eylül ayında duyurduğu BiGA Dijital Altın projesinin Blockchain platformunu katılımcı bankalar ile faaliyete geçirdiğini açıkladı.

Takasbank tarafından yapılan açıklama:

”Blokzincir teknolojisi üzerine yapılan çalışmaların ilk ürünü olarak;  dayanağı fiziksel altın olan ve dijital bir varlığa çevrilebilen altının Blokzincir teknolojisi ile zaman kısıtı olmaksızın kişiden kişiye transferine imkan tanıyan ve marka adı “BiGA Dijital Altın” olan projemizin uygulamaya geçişini duyurmanın ve Borsa İstanbul Grubunun bir üyesi olarak, ülkemiz ekonomisine yerli ve milli bir uygulamanın daha eklenmesinin gururunu ve sevincini yaşıyoruz.”

Açıklamaya göre, Dijital Varlık Transfer Platformu üzerinde işlem görecek olan BİGA, karşılığı Borsa İstanbul kasalarında fiziksel olarak saklanan her 1 gram altının karşılığı olarak üretilen ve “BiGA” olarak isimlendirilen dijital değerdir. Sistemde dijital varlık için ihraç, itfa ve transfer olmak üzere 3 ana kabiliyet bulunuyor. Bunların yanı sıra Blokzincir teknolojisi ile çalışan BiGA Platformu ile Altın Transfer Sistemi arasında entegrasyon, mutabakat yetkinlikleri, izleme ve raporlama gibi ek özellikler de sağlayacak.

Fiziksel altına dayalı olan BİGA, eşler arası blockchain üzerinden gönderilebilecek. Projeye şu anda Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve Ziraat Bankası‘nın katıldığı belirtildi. Takasbank tarafından sunulan platformdan hizmet sağlayacak olan katılımcı bankaların kendi sistemlerinde yapacakları geliştirmelerle birlikte altın bakiyelerinin katılımcı bankalar arasında 7/24 transfer edilebileceği belirtildi.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu