Blockchain HaberleriManşet

VeChain tabanlı uygulamanın kullanım alanları genişliyor

Sponsorlu İçerik

VeChain tabanlı E-HCert uygulaması, yolcuları coronavirüs pandemisinden korumak için Kıbrıs‘ın en büyük havaalanı Larnaka‘da kullanılmaya başlandı.

VeChain, coronavirüs pandemisine karşı çözümler geliştirmek için bir dizi önemli ortaklık kurdu. En önemli gelişmelerden biri, kullanıcının COVID-19 taşıyıcısı olduğunu doğrulamak için elektronik test olarak otomatik bir şekilde çalışan I-Dante ile işbirliği içinde oluşturulan E-HCert uygulaması.

E-HCert, E-NewHealthLife uygulaması ile birlikte çalışıyor, bilgilerin ve tüm kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklanması ve bu verilerin Kıbrıs’taki Akdeniz Hastanesi’ne iletilmesini sağlıyor. Tıp kurumu, E-NewHealthLife olarak da bilinen platform ile hastalığa karşı mücadele ediyor.

Yukarıda belirttiğimiz uygulamalar, bir tür pasaport veya hasta için kimlik olarak görev yapan şifreli bir kart oluşturuyor. Bu şekilde hastane, havaalanına gelen insanları test edebiliyor, tedaviye ihtiyaç duyup duymadıklarını belirleyebiliyor ve platformu kullanarak semptomlarını gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor.

VeChainThor Blockchain‘ine dayanan uygulamalar ayrıca kullanıcının veri girmesine ve tıbbi geçmişlerini yönetmesine izin veriyor. Bu tıbbi bilgiler hastane ile güvenli bir şekilde paylaşılabiliyor ve Kıbrıs’ta tedavi verimliliğini ve tedaviye yanıtı optimize etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, platform aracılığıyla değiştirilen tüm bilgiler yalnızca kullanıcının rızasıyla gönderiliyor.

E-HCert uygulaması ile COVID-19’u teşhis etmek için yapılan testlerin sonuçları VeChainThor Blockchain’in de saklanıyor ve maliyeti 60 Euro. Daha sonra, sonuçları hasta ile paylaşmak isteyip istemediklerine yalnızca kullanıcı veya hasta karar veriyor. Şimdiye kadar uygulama Larnaka havaalanında 1.200’den fazla kişi tarafından indirildi ve diğer hastalıkları tespit etmek için kullanılması da planlanıyor.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu