Blockchain HaberleriManşet

VeChain, Verida Health ile ortaklık kurdu

Sponsorlu İçerik

Verida Health, hastalara sağlık verileri üzerinde kontrol sağlamak için VeChainThor Blockchain‘ini kullanıyor. VeChain teknolojisi, her hastanın son derece hassas bilgilerinin sahteciliğe karşı depolanmasını garanti ediyor.

Verida Health, hastalarının sağlık verilerini yönetmek için şeffaf ve güvenilir bir çözüm arayan Avustralya merkezli bir şirket. VeChain tarafından sağlanan VeChainThor Blockchain‘i tam olarak bu gereksinimleri karşılıyor ve bunun sonucunda her iki şirket de ortaklık kurdu.

Verida Health‘e göre, Avustralya’da geçmişte birkaç sahtekarlık vakası olduğu için sahteciliğe dayanıklı sağlık verilerine artan bir talep var. Hastaların verileri üzerinde tam kontrole sahip olması ve hangi kişi veya kurumlarla bilgi paylaşacaklarına kendileri karar verebilmeleri önem arz ediyor.

Verida, sağlık sektöründeki şirketler için eksiksiz çözümler sunan merkezi olmayan bir açık kaynak platformu. Verida, hastane personelinin hasta sağlığı verilerini kolay ve güvenilir bir şekilde yönetmesini sağlayan merkezi olmayan bir elektronik hasta kaydı (EMR) da sunuyor.

Veriler Blockchain kullanılarak şifreleniyor ve hastalar doktorun veya hemşirenin sağlık verilerine erişip erişemeyeceğine kendileri karar verebiliyor. Blockchain her şeyi kaydeder ve verileri kurcalamaya dayanıklı bir şekilde saklar. Ek olarak, mevcut pandeminin ardından geliştirilen ve coronavirüs ve hasta hakkındaki tüm bilgilerin saklandığı bir “COVID-19 Doğrulanabilir Kimlik Bilgileri” bölümü de var.

Yeni sağlık platformu

Kurucusu ve CEO’su Chris Were‘e göre Verida Health, coronavirüse odaklanacak merkezi olmayan bir sağlık platformu oluşturmayı planlıyor. Platform, ilgili yetkililerle paylaşılacak anonim konum izleme, kişi izleme ve analiz edilebilir veriler sağlayacak. İlgili kişilerin dijital kimliğine bağlı olan merkezi olmayan bir kimlik (DID) kullanılacak. Bu, hastaların verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmasını ve yetkisiz kişilerin hassas verilere erişememesini sağlayacak.

Son zamanlarda VeChain, “Csecure” adı altında klinik çalışmalar için bir izlenebilirlik çözümü geliştirdi ve ilaç devi Bayer ile ortaklık kurdu. Yeni platform, klinik çalışmalarda ilaç tedariki yönetimini geliştirmek için tasarlandı. Amaç sadece şeffaflığı artırmak değil, aynı zamanda ilaçların etkinliğini merkezi olmayan ve kurcalamaya dayanıklı bir şekilde belgelemek.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu