Blockchain HaberleriManşet

Yargı süreçlerini hızlandırmak için Al ve blockchain gibisi yok

Sponsorlu İçerik

Verilere erişim ve kullanım yasal olarak önemli olan şeydir ve AI(Yapay zeka)blockchain ikilisi bunu yapabilir.

Son yıllarda, artan fayda sağlayan iki terim Yapay Zeka ve blok zinciridir. Her sektörün çoğunun evrimi üzerindeki etkisini ikisinden birinin veya her ikisinin de vurgulamayan herhangi bir çalışma veya makale bulmakta zorlanacaksınız.

Finans sektöründen F&B’ye kadar, çok azı bu tür teknolojilerden olumlu olarak etkilenmedi. Hukuki ve hukuki alanlar, yakın zamandaki büyümesinin çoğunu, Nesnelerin İnterneti‘nin daha geniş şemsiyesi altındaki yapay zeka ve blok zincirine borçlu.

AI‘nın ceza mahkemelerinde tartışılması, sanıkları izlemek ve tanımak, cezalandırma ve kefalet kararlarını desteklemek ve kanıtları daha iyi değerlendirmek için bir araç olarak önerildi. Ek olarak, kefalet veya ceza kararlarında risk değerlendirme yapay zekasının hızla yükselmesi nedeniyle, yapay zeka etrafındaki konuşma katlanarak büyüdü.

Bununla birlikte, IoT‘nin yargı sektörü üzerindeki etkisinin 15 yıl öncesine kadar ileri sürüldüğünü ve üzerinde çalışıldığını, teknoloji uygulamalarının mahkemeler ve adli yardım grupları tarafından iyileştirilmesi için benimsendiği ve günümüze doğru inşa edildiğini bilmek sizi şaşırtacaktır.

Bir yandan, AI‘ya olan ilginin artması, mahkemelerin yaşadığı ekonomik baskılarla birlikte yükseldi ve bütçe kesintileriyle müjdelendi. Bu tür mali kısıtlamalara rağmen, mahkemelerin hala diğer sektörlerdeki ilerlemeye uygun dijital hizmetler sunması bekleniyor ve bu da zorlu bir durum sunuyor.

Mahkemeler, koşullar göz önüne alındığında, hızla modernleşen hizmet sektörleriyle eşzamanlı olarak adli hizmetleri nasıl sunabilir? Yapay zekanın, maliyetlerden tasarruf ederken sağlanan hizmetlerin kalitesini ve hassasiyetini artırarak devreye girdiği yer burasıdır.

Bağlamaya geri dön

Anketler, daha fazla insanın mahkemelerin halkla temas halinde olmadığını düşündüğünü ve onlardan daha fazla empati ve katılım çağrısında bulunduğunu gösteriyor. AI, mahkemelerin sürece olumsuz riskler eklemeden bu görevi daha iyi yerine getirmesine yardımcı olabilir, böylece halkın lehine ve sektörün ele almakta tereddüt etmiş olabileceği ek bir verimlilik katmanı elde edebilir.

Yapay zekayı kullanarak ve onun potansiyelinden yararlanarak mahkemeler, davacılar için daha büyük bir usul ve dağıtım adaleti tesis etmeye ve umarım halka meşruiyetlerini ve onunla olan ilişkilerini güçlendirmeye hazırdır.

Ancak yargı sektörünün ilerlemesini yönlendiren sadece maliyet etkinliği ve kamuoyu algısı değil. Veri erişilebilirliğinin artmasıyla birlikte, çevrimiçi gizlilik, bir kişinin veya tüzel kişinin statüsü, kimliği veya haklarıyla ilgili hassas bilgilerin, yani ticari siciller, tapu sicilleri, nüfus sicilleri, paylaşım sicilleri ile ilgili hassas bilgilerin şifrelenmesini ve güvenliğini sağlamak için ayrılmaz bir operasyonel sütun haline geldi. Ve patent veya ticari marka kayıtları da.

Mümkün olan en iyi sunum

Blok zincirleri, mahkeme işlemleri sırasında sunulabilecek bilgi ve kanıtların güvenli bir şekilde kaydedilmesine izin verir. Blok zincirinde depolanan muadili ile çapraz kontrol yaparak bir dosyanın kimliğini doğrulayacak kriptografik karma değerleri kullanarak verileri şifreler.

Blok zincirlerinin güvenlik standartları muazzamdır ve bilgileri silmek neredeyse imkansızdır. Hal böyle olunca, yargı sektöründeki kullanımıyla ilgili tartışmalar hala devam ediyor.

Örneğin, kişisel verilerle ilgili olarak, çoğu gizlilik yasası, kişisel verilerin yalnızca iki koşulda saklanmasını, belirli bir amaca hizmet etmek için gerekli olduğu sürece yasal veya yasal amaçlar için saklanmasını ve ilgili kişinin depolanan bilgilere erişim hakkına sahip olmasını gerektirir.

İkincisi, insanların bilgileriyle ilgili dijital gizlilik politikalarını yanlış anlamaları göz önüne alındığında son derece geçerlidir. Bu, blockchain mimarisini ve uygulamalarını gizlilik yasalarına tam olarak uyacak ve herhangi bir gri bölge oluşturmayacak şekilde tasarlamak için bir zorluk yaratır.

Blockchain için önerilen bir yaklaşım, orijinal bilgiler için bir depolama yeri olmaktan ziyade kişisel verilerin kanıtlanmasıyla (zincir dışı) sınırlandırılmasıydı. Görüşme nereye giderse gitsin veya nasıl gelişirse gelişsin, yargı sektörü, hukuk hizmetlerinde en üst düzeyde hizmet sunma misyonuna tutarlı bir şekilde dahil olmayı sağlamak için zamana ayak uydurmak için davayı takip ediyor.

Blockchain ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen Blockchain (Blok Zinciri) Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu