Çin Araştırma Şirketi, 37 Kripto Proje Sıralamasını Açıkladı

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı’na bağlı Bilgi ve Sanayi Geliştirme Merkezi (CCID), bu yılın ilk kripto para proje sıralamasını yayınladı. Son sıralama Aralık ayında yayınlandı ve 35 kripto para projesine yer verildi. Bu ay iki proje daha eklenerek sıralamadaki projelerin toplamı 37’ye ulaştı. Genel sıralamaya ek olarak kripto para projelerinin temel teknoloji, uygulanabilirlik ve yaratıcılıklarına göre değerlendirdi. Sıralama her iki ayda bir güncelleniyor.

EOS genel sıralamada birinci, ardından Tron ve üçüncü sırada ise Ethereum yer alıyor. Aralık ayındaki sıralamada yine Tron ikinci, Ethereum ise üçüncü sırada yer alıyordu. Bu ay Bitcoin 9. sıradan 11. sıraya düşerken, Bitcoin Cash 27. sıradan 34. sıraya düştü.

Bu arada, Nuls 4. sıradan 10’a, Bitshares 8. sıradan 24’e, Wawes 12. sıradan 22’ye, Zilliqa 13. sıradan 25’e ve Tezos 26. sıradan 33. sıraya geriledi. XRP 18. sıradan 13. sıraya ve Cosmos 24. sıradan 14. sıraya yükseldi.

IOST ve GXS Listede Yerini Aldı

Bu ay sıralanan projeler listesine IOST ve GXS dahil edildi. IOST kendisini yeni nesil fikir birliği algoritması olan Güvenilirlik Kanıtı (PoB) temelinde ultra hızlı, merkezi olmayan bir Blockchain ağı olarak tanımlıyor. Web sitesine göre, Gxchain olarak da adlandırılan GXS, küresel veri ekonomisi için güvenilir internet veri oluşturmak üzere tasarlanmış temel bir Blockchain projesi. IOST genel sıralamada 6. sırada yer aldı. Gxchain daha önce sıralandı, ancak Ekim güncellemesinde kaldırıldı. Şimdi genel sıralamada 7. sırada yer aldı.

EOS temel teknoloji kategorisinde en yüksek puanı aldı ve onu Tron, IOST, GXS ve Steem izledi. Uygulanabilirlik kategorisi için, Ethereum en üst sırada yer aldı, onu Tron ve Neo takip ediyor. Yaratıcılık kategorisi için Bitcoin diğer projelere göre çok daha yüksek puan aldı. İkinci sırada Ethereum, sonra Lisk ve EOS yer alıyor.

Sıralamalar CCID tarafından kurulan CCID Blockchain Araştırma Enstitüsü tarafından yapılıyor. Değerlendirme çalışmaları CCID düşünce kuruluşu ve Çin Yazılım Değerlendirme Merkezi gibi birçok kuruluşla işbirliği içinde yürütülüyor. CCID, araştırma, danışmanlık, değerlendirme, belgelendirme, araştırma ve geliştirme, web sitesi detayları dahil olmak üzere devlete profesyonel hizmetler de veriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version