Dolandırıcılar 2 milyon dolar değerinde Bitcoin çaldı

Bitcoin dolandırıcılarının son iki ay içinde Tesla CEO’su Elon Musk‘ı taklit ederek 2 milyon dolar değerinde 214 BTC çaldığı ortaya çıktı.

Siber savunma şirketi Adaptiv’in CEO’su ve kurucusu Justin Lister, Nisan ayının sonlarından bu yana Elon Musk’ın ismini kullanan Bitcoin adreslerinin listesini derledi. Özel adresler dolandırıcılığı gizlemek için gerçek adres içinde tanınabilir bir ad içerir.

Özel adresin bir örneği; “1MuskPsV7BnuvMuHGWmmXUyXKjxp3vLZX6”

Lister, fidye yazılımı, şantajcılar ve dolandırıcıların kullandığı Bitcoin adreslerini izleyen web sitesi BitcoinAbuse yardımıyla listeyi bir araya getirdi. Adaptiv CEO’su kurbanlardan yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 214 Bitcoin toplayan 67 Elon Musk özel adres buldu.

Dolandırıcılar, yüksek takip edilen YouTube hesaplarını hackliyorlar, ünlü bir kişiyi veya markayı taklit etmek için adlarını ve grafiklerini değiştiriyorlar. Genellikle kullandıkları en yaygın yöntem hediye dolandırıcılığı; Bitcoin veya diğer herhangi bir kripto para birimi kazanmak istiyorsanız programa katılmak için bize gönderin biz size iki katını göndereceğiz. Bu şekilde mağdurlar BTC’yi yayınlanan özel adrese göndermeye ikna ediliyor.

Musk’ın özel uzay aracı şirketi SpaceX Mayıs sonunda insanlı uzay yolculuğu başlattı. Dolandırıcıların çoğu Musk veya SpaceX ile ilgili videoları hediye dolandırıcılıklarında kullanıyorlar.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version